Af - 21/03-17 18:17; Opdateret: 21/03-17 20:24

DR-værter spiste svampe og røg pot under udsendelseDR-værter spiste svampe og røg pot under udsendelse

DR beklager nu, efter en episode, hvor to radioværter røg sig skæve og spiste hallucinerende svampe under en udsendelse.

storybild

Svampene i programmet "Operation Menneskejagt" havde åbenlyst hallucinerende virkninger. (Billede: Scanpix/Erik Refner/Arkivfoto)

I tiende og sidste program af P1-serien 'Operation Menneskejagt' tager videnskabsmændene Rane Willerslev og Morten Nielsen alternative midler i brug, da de skal svare på de ti største spørgsmål.

De to videnskabsmænd tog nemlig i Ranes sommerhus i skoven for at dykke ned i sandheden om mennesket, mens de var skæve i radio-programmet, der blev sendt den 29. december.

Dummer sig for åben skærm: Takker både konen OG kæresten
Dummer sig for åben skærm: Takker både konen OG kæresten

Det bliver gjort ved at ryge pot og indtage svampe, som gav hallucinationer.

Og netop denne metode har fået en lytter til at klage. Lytteren mener, at de to antropologer, der bliver kaldt videnskabsmænd, er gået over grænsen. Det skriver dr.dk.

Blandt andet mener lytteren, at det er kritisabelt, at Rane Willerslev og Morten Nielsen giver handlingsanvisninger til at opnå 'syretrip'.

Klippet der fik hele verden til at grine: Nu har det fået et dystert efterspil
Klippet der fik hele verden til at grine: Nu har det fået et dystert efterspil

'Her overskred I en grænse for public service og for god presseskik, og får det til at lyde attraktivt og sjovt (for nogle). Øv!!!' skriver lytteren i sin klage.

Samtidig anfører klageren, at de to deltageres status som videnskabsmænd er med til at legitimere forsøget.

Lytteren fik svar på sin klage af programmets redaktør, Louise Witt-Hansen, men lytteren henvender sig igen, da vedkommende ikke er tilfreds med svaret.

Læge: Giftig svamp sætter indre organer ud af kraft
Læge: Giftig svamp sætter indre organer ud af kraft

'Svaret fra Louise Witt-Hansen begrundes med, at udsendelsen var led i en længere række. Disse andre har jeg ikke hørt. Det kan en lytter jo ikke vide, så det tænker jeg, at en redaktion også skal have med i tankerne, når den træffer beslutninger om en enkelt udsendelse. Jeg finder fortsat den nævnte udsendelse grænseoverskridende og forkert,' skriver lytteren blandt andet i sin klage nummer to.

Siden har generaldirektøren ved DR tiltrådt konklusion. Programmet er nu fjernet, og DR har bragt en beklagelse på dr.dk.

Tre mænd alvorligt syge: Spiste Danmarks farligste svamp
Tre mænd alvorligt syge: Spiste Danmarks farligste svamp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx