Af - 20/08-15 19:38

Jonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtningeJonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtninge

Jonas Klitgaard startede onsdag en indsamling, hvor danskere der har fået småbeløb tilbage fra SKAT kan donere til Dansk Flygtninge Hjælp. Over 123.000 kroner er allerede indsamlet.

Bildstrecke im Grossformat »

900.000 danskere fik onsdag et mindre beløb tilbage fra SKAT på grund af en fejl i beskæftigelsesfradraget. Den mulighed benyttede den studerende Jonas Klitgaard til at starte en indsamling til Dansk Flygtninge Hjælp.

- Jeg synes vi har en stram udlændingepolitik, og det synes jeg, er lidt pinligt. Så jeg tænkte, at hvis der er en mulighed for at gøre en forskel, så er det med at tage den op. Og den mulighed så jeg i går, da en masse folk havde fået en småpenge tilbage i SKAT, siger Jonas Klitgaard, der til daglig studerer til Film og TV-produktionstekniker.

Dyreværn får 50.000 kroner i anonymt brev: - Det er fantastisk og lidt mærkeligt
Dyreværn får 50.000 kroner i anonymt brev: - Det er fantastisk og lidt mærkeligt

Onsdag oprettede Jonas Klitgaard indsamlingen '56 kr. fra SKAT', hvor alle danskere der havde fået penge tilbage fra SKAT kunne donere penge til Dansk Flygtninge Hjælp. Allerede et døgn senere havde beløbet nået over 123.000 kroner.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Folk har taget virkelig godt imod det, og det er dejligt at se, at andre har lyst til at hjælpe, siger Jonas Klitgaard.

Du har sat et mål på 30.000.000 kroner. Tænker du at nå det?

- Jeg ved godt, at det måske er et rimelig urealistisk mål. Men jeg har aldrig prøvet sådan noget her før, så jeg satte bare et beløb og tænkte, at hvis vi nåede 10.000 ville det være fedt. Så at vi har samlet så mange penge ind allerede nu, det er helt fantastisk, siger Jonas Klitgaard.

Følg indsamlingen her.

Velgørenhed: Kendte kvinder ræser for velgørenhed
Velgørenhed: Kendte kvinder ræser for velgørenhed

Danskerne sender hurtigt nødhjælpskroner til Nepal
Danskerne sender hurtigt nødhjælpskroner til Nepal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx