Af - 11/04-14 10:19; Opdateret: 11/04-14 11:37

Fissefeber-fyr blev får en kold afvaskningFissefeber-fyr blev får en kold afvaskning

Fyren, som blev bortvist for digtet 'Kvinde kend din overvægtige krop', blev ifølge en ny dom ikke stemplet som kvindehader af skolen.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Per Orup, forfatter til digtsamlingen 'Fissefeber', blev sidste år smidt ud fra Th. Langs HF og VUC i Silkeborg, fordi han som elev afleverede et digt med titlen 'Kvinde kend din overvægtige krop'.

For digtet blev opfattet som mandschauvinistisk, kønsdiskriminerende - og som chikane mod en kvindelig underviser.

Men metroxpress kan så i dag fortælle, at Per Orup klagede til Ligebehandlingsnævnet over, at det var ham der med bortvisningen blev udsat for kønsdiskriminering.

- Klager mener, at han blev diskrimineret som mand på grund af sine fiktive synspunkter. Klager blev uretfærdigt behandlet af skolens ledelse, fordi han på baggrund af teksten blev stemplet med et menneskesyn, som han ikke kan stå inde for. Klager føler sig stigmatiseret og udråbt som kvindehader. Dette er katastrofalt for klagers forfatterkarriere, da han er fortaler for ligestilling mellem kønnene, klagede Per Orup ifølge Ligebehandlingsnævnet

Men hans klage blev afvist, for nævnet finder ligesom uddannelsesinstitutionen ikke, at bortvisningen skyldtes Per Orups kvindesyn eller andre kønsproblematikker.

- Bortvisningen var begrundet i klagers opførsel og krænkende adfærd over for en underviser, svarede skolen.

- Jeg tager afgørelsen til efterretning, men er dybt uenig. Jeg blev kønsdiskrimeret, da jeg blev bortvist, siger Orup til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx