Af - 20/12-16 19:46

Tysk forfatter: Her er 111 grunde til at elske DanmarkTysk forfatter: Her er 111 grunde til at elske Danmark

Punkt nummer to: Vi leger med maden juleaften.

storybild

Olsen-banden er en af grundene til at elske Danmark, mener den tyske forfatter Maritta Demuth, der har fundet hele 111 grunde i alt.

I 2007 flyttede tyske Maritta Demuth til Danmark - og hun har i sinde at blive.

Forfatteren, der for få uger siden udkom med bogen '111 grunde til at elske Danmark', har nemlig forelsket sig i verdens lykkeligste folkefærd - og i sin nye bog har Demuth listet over 100 grunde til at elske det lille land.

Metroxpress har talt med Maritta Demuth, der her kommenterer på et par af punkterne fra bogen:

Vi har Olsen-bandenOm sit forhold til Olsen-banden fortæller Maritta Demuth om en regnvåd søndag for ni år siden, hvor hendes kæreste, som hun i dag er gift med, efter længere tids zapperi lagde fjernbetjeningen fra sig:

56 sedler der beviser at vi er småtossede i Danmark
56 sedler der beviser at vi er småtossede i Danmark

- Jeg kiggede på skærmen: En sort hvid film!? Ikke nok med, at det havde regnet hele dagen - så skulle vi også se en gammel fim fra 70'erne. Ti minutter senere følte jeg mig overraskende godt underholdt, og det endte med, at vi de næste søndage håbede på regn, så vi kunne se flere genudsendelser af Olsen-banden.

Vi leger med maden juleaften

Set udefra er det måske lidt underligt at få gaver for at spise og spytte maden ud igen, men Maritta Demuth er fan af den danske ris ala mande-tradition. Det fortæller hun til metroxpress:

- Mandelgaven og den tilhørende dessertleg er en sjov tradition. Underholdende - og meget anderledes. Lidt crazy måske. Derfor valgte jeg den også som en af mine 111 grunde til, at elske Danmark. Det er lige præcis disse små sjove finurligheder i det danske liv, som forklarer landet langt bedre end masser af fakta og informationer.

'Det skal nok gå'

Har man at gøre med danskere, vil man regelmæssigt høre dem sige: 'Det skal nok gå'.

- Det er et meget vigtigt punkt i mit bog: Den danske livsfilosofi, fortæller Maritta Demuth til metroxpress og uddyber den danske sindsro:

- Jeg oplever det som rigtigt afslappende, at danskerne fokuserer så meget på det positive i alting, fortæller den nyudklækkede forfatter, der er uddannet erhvervsøkonom og arbejder som salgskoordinator for en lille eksportvirksomhed i Københavnsområdet.

Og netop danskernes 'pyt'-mentalitet går igen i flere af bogens punkter.

Vi passer på den gode stemning

Negative emner diskuteres som regel ikke, og hvis de gør, er det ikke i detaljer.

Overraskende vinder: Her er den bedste julekalender nogensinde
Overraskende vinder: Her er den bedste julekalender nogensinde

Til spørgsmålet om, hvorfor det ses som noget positivt, at danskerne somme tider har tendens til at feje problemerne ind under gulvtæppet, bruger Maritta Demuth sit ophav som eksempel:

- Jeg kommer fra et land, som i den grad ikke er bange for at påtale fejl, problemer og mangler. Så kommer man til Danmark, og her hersker der harmoni. Selvfølgelig sker her mindst lige så mange fejl og negative ting. Men folk fokuserer ikke så meget på det.

- Det gør især arbejdsverden mere afslappet. Jeg kan næsten ikke huske, at være blevet konfronteret med en fejl i mine ni år her - og det er ikke fordi, jeg ikke laver nogle. Men danskerne undskylder næsten, før de præsenterer mig for mine egne fejl. De vil ikke ødelægge den 'hyggelige stemning', som vi nu har på arbejdspladsen, fortæller Maritta Demuth og erkender at det somme tider kan være svært at løse konflikter, når den gode stemning vægter så højt.

'Tillykke med fødselsdagen - i overmorgen'

- Danskerne kan godt finde på at sige 'tillykke med fødselsdagen - i overmorgen' til en kollega, som først har fødselsdag i løbet af weekenden. I Tyskland ville man under ingen omstændigheder sige 'tillykke' før begivenheden finder sted - nogle mener endda, at det bringer uheld.

Men et er end ikke det mest mærkelige, fortæller Maritta Demuth, der blogger om livet i Danmark på 4nordlichter.com:

- For en tysker er det endnu mere udsædvanligt, at danskerne endda også fejrer fødselsdag, før de overhovedet har rundet år, bare fordi det passer bedre ind i kalenderen. Det er sjovt at fejre noget, som slet ikke er sket endnu.

Babynavne - og mangel på samme

Ifølge danskerne skal børn skal have det navn, der passer til dem. Ikke omvendt. Derfor vil man finde babyer på helt op til seks måneder, der endnu ikke har et navn.

Derfor skal du stille dine bedsteforældre flere spørgsmål
Derfor skal du stille dine bedsteforældre flere spørgsmål

LÆS OGSÅ: Her er de mest googlede ord i Danmark i 2016

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx