27/03-18 20:11; Opdateret: 27/03-18 21:57

Kajakroer finder 30 døde svaner i sø på LollandKajakroer finder 30 døde svaner i sø på Lolland

En borger opdagede tirsdag adskillige døde svaner i Søndersø ved Maribo. Årsagen til deres død er ukendt.

storybild

Maribo. Der er tirsdag eftermiddag fundet omkring 30 døde svaner samt enkelte døde skarver, måger og blishøns ved en sø ved Maribo på Lolland.

Det var en kajakroer, der opdagede de livløse fugle og efterfølgende kontaktede Lolland Kommune og Veterinærenheden under Fødevarestyrelsen.

Også Lolland-Falster Brandvæsen blev tilkaldt. Brandvæsenet stod for indsamlingen af de døde svaner, fortæller brandinspektør Jakob Petersen.

- Vi kommer derud, og der ligger et stort antal døde svaner mellem sivene i søen. Vi sætter et par både i vandet og sejler rundt og samler dem op på behørig vis. De er samlet ind nu, er lagt i nogle lukkede containere og vil herefter blive bortskaffet, siger Jakob Petersen.

- Fuglene skulle indsamles, så havørne og andre ådselsædere ikke begyndte at tygge i dem og blev smittet med en eventuel fugleinfluenza, siger han.

Det er uvist, hvad der har forårsaget fuglenes død. Men ifølge miljøvagt og biolog Dorthe Prip Lahrmann er der netop en mistanke om, at det kan være fugleinfluenza. Det fortæller hun til Folketidende.dk.

- Nogle har været døde længe af vinterskader, så det er mest den store flok af svaner, der bekymrer, siger Dorthe Prip Lahrmann.

Veterinærenheden har taget en af svanerne med for at fastlægge en dødsårsag. Undersøgelserne tager formentlig "nogle dage" ifølge miljøvagten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx