Af Ritzau - 24/09-16 09:59

Unge konservative til Pape: Drop støtte til hadprædikantlovUnge konservative til Pape: Drop støtte til hadprædikantlov

De Konservatives landsråd starter med, at ungdomspartiet vil trække støtten til den nye hadprædikantlov.

storybild

De Konservatives ungdomsparti, Konservativ Ungdom (KU), stiller lørdag et forslag om, at folketingsgruppen og Søren Pape Poulsen (billedet) skal trække sig fra den såkaldte hadprædikantlov. (Billede: Scanpix/© Uffe Weng)

De Konservative starter sit landsråd lørdag, og den konservative folketingsgruppe møder fra starten modstand fra baglandet.

De Konservatives ungdomsparti, Konservativ Ungdom (KU), stiller nemlig et forslag om, at folketingsgruppen skal trække sig fra den såkaldte hadprædikantlov.

- I KU og store dele af baglandet er vi dybt skuffede over, at Det Konservative Folkeparti indgik aftalen om hadprædikantloven.

- Vi kan ikke acceptere, at man vil ofre ytringsfriheden som en grundlæggende frihedsrettighed til fordel for falsk tryghed, siger Andreas Weidinger, der er landsformand for Konservativ Ungdom, i en mail til Ritzau.

Kritikken har længe lydt mod loven.

Regeringen er blandt andet blevet beskyldt af jurister for at være på kant med grundlovens forbud mod forskelsbehandling på baggrund af religion.

Det sker, fordi den i de formelle begrundelser for sin lovpakke mod hadprædikanter kun udpeger religiøse foreninger som mål for lovene.

- Vi indstiller nu til landsrådet, at den konservative folketingsgruppe fortæller aftaleparterne, at de ikke kan se sig selv i den indgåede aftale, siger Andreas Weidinger.

Han mener, at det er et "svigt af dimensioner", når De Konservative ikke står fast på de "frihedsrettigheder".

- Hvis baglandet stemmer for forslaget imod hadprædikantaftalen, så forventer vi naturligvis, at partiet trækker sig fra aftalen med det samme. Ellers kan man godt aflyse den politiske drøftelse og holde flere skåltaler i stedet, siger Andreas Weidinger.

Aftalen blev indgået før sommer, men lovgivningsarbejdet er udskudt til senere på efteråret.

Aftalen blev lavet mellem regeringen, Socialdemokraterne, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx