Af - 16/01-14 16:49; Opdateret: 16/01-14 17:42

Efter kaos med danske unge: Prags politi oprusterEfter kaos med danske unge: Prags politi opruster

Politiet i Prag vil ikke have kaos-tilstande som sidste år, da danske unge raserede den tjekkiske hovedstad i uge 7 og 8.

storybild

Metroxpress besøgte sidste år Prag i uge 7. Danske unge var involveret i knivstikkeri, slagsmål og hærgede hotelværelser. Det får nu tjekkisk politiet (Billede: Jeppe Findalen)

Hærværk, vold, knivstik, og fulde danske teenagere prægede sidste år den tjekkiske hovedstad Prag i uge 7 og 8.

Byen, som var et stor kaos i de to uger, gør nu klar til de tusindvis af danske unge, som igen i år vil afholde deres vinterferie her.

SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk
SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk

Den snarlige dansker invasion fylder allerede i den tjekkiske presse, hvor politiet markerer, at sidste års kaos-tilstande ikke skal ske igen.

- Vi er klar, og vi vil tilpasse os situationen, siger talsmanden fra Politiet i Prag, Thomas Hulan til det tjekkiske medie Novinky.


Skal du til Prag i uge 7? Eller er du forælder til én der skal? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

- Vi forbereder os ved løbende at samle informationer ind, og vi vil overvåge tilstandene, som de udvikler sig, siger talsmanden, der forventer, at 20.000 danskere vil dukke op, mens 5.000 svenskere også vil tage afsted.

Til kamp mod gymnasiedruk- og vold i vinterferien
Til kamp mod gymnasiedruk- og vold i vinterferien

Især problemet med mindreårige, der drikker, vil politiet have fokus på, hvorfor de planlægger at sætte ekstra mandskab på gaderne i de to uger, skriver Radio.zh.

Også Prags borgmester har været ude at forsikre de tjekkiske indbyggere om, at der denne gang er styr på danskerne.

- Vi vil overvåge bevægelserne for de store grupper af unge mennesker, og vi vil også sørge for, at der ikke bliver solgt alkohol til mindreårige, siger borgmesteren, der også har holdt møde med politi-chefen for at koordinere indsatsen mod tilstande som sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx