18/09-13 07:13; Opdateret: 18/09-13 07:26

Tvangsfjernede fejlagtigt børn af frygt for ny BrønderslevsagTvangsfjernede fejlagtigt børn af frygt for ny Brønderslevsag

Ringsted kommune beskylder fejlagtigt familie for at være en nomadefamilie.

storybild

Den afskrækkende Brønderslevsag har fået Ringsted Kommune til fejlagtigt at tvangsfjerne to drenge ud fra en mistanke om, at familien var en nomadefamilie, der var flygtet fra andre kommuners indgriben. Antallet af tvangsfjernelser er steget over hele landet. (Billede: Rene Schütze/POLFOTO/arkiv)

Antallet af tvangsanbringelser er stigende i hele landet, og i særdeleshed i Ringsted kommune. Det fortæller DR Sjælland.

Fra 2010 til 2011 steg tallet i hele landet med 22 procent, mens det i Ringsted kommune steg med 33 procent.

Fra 2009 til 2011 blev antallet af tvangsfjernede børn i Ringsted mere end fordoblet, viser tal fra Ankestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Babyer tvangsfjernes ved fødslen som aldrig før

I den konkrete sag om to små drenges tvangsfjernelse, som DR Sjælland har beskrevet, har Ringsted kommune frygtet at havne i en Brønderslevsag, det fremgår af en intern mail fra Børne- og Kulturdirektør Henrik Harder til borgmester Niels Ulrich Hermansen hvor der står:

- Blandt andet på grund af Brønderslevsagen er der meget fokus på nomadefamilier. Formandsbeslutningen blev taget for netop at håndtere en nomadefamilie.

Til det siger familien Andreasens advokat Gry Rambusch.

- Sagen her opstår i kølvandet på Brønderslevsagen, Esbjergsagen og Mernsagen. Derfor kan man se i interne mails i sagen at man har været alt for hurtigt ude, fordi man var bange for at der var tale om en nomadefamilie, og man var bange for at havne på forsiden ligesom i Brønderslevsagen, siger hun til DR Sjælland.

LÆS OGSÅ: Børn vil kræve millioner af oldefar

Ringsted kommune påstod at familien Andreasens børn var søgt tvangsfjernet af seks forskellige kommuner, men reelt har familien kun boet i to kommuner, og kun Ringsted har forsøgt at tvangsfjerne dem.

- De har simpelthen løjet i sagsakterne, ligesom de har gjort i utallige andre sagsakter, siger familien Andreasen.

Ringsted kommune vil hverken kommentere den konkrete sag eller det faktum at antallet af tvangsanbringelser er steget voldsomt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx