Af Sebastian Bjerring Jensen - 05/03-18 08:33

Billede af Reginas æggemad bliver delt igen og igen: Hun er vred og har fået nok Billede af Reginas æggemad bliver delt igen og igen: Hun er vred og har fået nok

Regina Midjords billede af en kvart æggemad er blevet delt næsten 1.000 gange på Facebook.

storybild

(Billede: Regina Midjord)

Det kan de færreste prale af, men der gemmer sig da også et dybere budskab med billedet og den dertilhørende tekst.

Regina Midjord er nemlig jordemoder, og hun er godt og grundigt træt af diskussionen i forbindelse med de overenskomstforhandlinger, der kan ende ud med en langvarig konflikt.

Derfor skrev hun det følgende Facebook-opslag:

'Apropos den betalte spisepause, så er her et billede fra i morges kl 02, hvor jeg skulle have haft fri kl 23, en travl vagt hvor jeg mødte ind kl 15 og kl 21.30 ENDELIG havde tid at sætte mig ned med en 1/2 rejemad og fik spist 1 mundfuld .. 1/3 del af en 1/2 rejemad .. inden der var patienter der havde brug for mig igen .. så for min skyld, tag ENDELIG den betalte spisepause fra os, for det er svært at tage noget der IKKE eksisterer .. vi kommer ikke til at savne den! ... egentlig kunne de også tage min løn, for den er efter skat ikke højere end kontanthjælp .. Vi giver for lidt -hvem vil have en rejemad?,' slutter opslaget.

Og netop frokostpauserne er et betændt emne i overenskomstforhandlingerne, der kan koste de offentligt ansatte deres betalte spisepause, når der en dag bliver enighed om en aftale.

Og det tænkte Regina Midjord tilfældigvis på, da hun var færdig på en vagt, hvor hun, ud over at have arbejdet ekstra, også kun havde afholdt fem minutters frokostpause:

»Jeg skrev min status, fordi jeg havde en vagt, hvor der ikke var tid til at spise, gå på toilettet eller passe alle patienterne så godt, som de fortjener,« fortæller Regina Midjord til BT.

Hun fortsætter:

»Man kan ikke sige til en blødende kvinde, at hun dør om fem minutter, men at man lige har pause i 25 minutter endnu. I går var jeg på vagt, og der havde jeg ikke engang tid til at lave en æggemad. Der blev det til en pose matador mix.«

Og det er ikke den eneste anke fra Regina Midjords side. Hun er træt af, at det i overenskomstforhandlingerne kommer til at lyde som om, at jordemoderne - og andre faggrupper - ikke 'løber hurtigt nok', når hun selv er vidne til, at der netop er alt for travlt. Og hun ved, at hendes arbejdsplads (BT er bekendt med arbejdspladsen, men Regina Midjord ønsker ikke at dette skal ud i offentligheden) ikke er det eneste sted, hvor tilstandene er sådan:

»Jeg tror, at det er et problem på alle fødesteder, og det er også det, som jeg hører. Jeg vil gerne kende det sted, hvor der er tid til alle patienter og til at spise, for så vil jeg da søge job der... ja så vil alle søge job der,« siger Regina Midjord, der desuden også arbejder som sygeplejerske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx