Af Christian Hansen - 01/10-17 22:42

Glemte at tjekke e-boks: Nu bliver nordjysk familie splittetGlemte at tjekke e-boks: Nu bliver nordjysk familie splittet

En thailandsk kvinde, der er sammen med en dansk mand, bliver sendt tilbage til Thailand, fordi familien har glemt at tjekke hendes e-boks.

storybild

Henrik Kristensen og Nattathida Saksri står til at skulle bo over 8.000 kilometer fra hinanden. Fra højre ses folketingspolitiker Bjarne Laustsen, der nu er gået ind i sagen. I midten ses parret med deres søn Rasmus, der har dansk pas. Foto: Bjarne Laustsen

En nordjysk familie forventer, at de inden for to uger bliver splittet op efter at have overset et vigtigt dokument i e-boks.

Henrik Kristensen og Nattathida Saksri har kendt hinanden siden 2007, og de har boet sammen i Danmark siden 2013. Sammen har de en søn, Rasmus, på fire år.

Nu bliver familien splittet op, da Nattathida inden for kort tid er tvunget til at rejse over 8.000 kilometer væk til Thailand, hvor hun oprindeligt er fra. Det skyldes alt sammen to mindre, men væsentlige, forglemmelser, skriver TV2 Nord.

Nattathida har fået afslag på forlængelse af sin opholdstilladelse og fik for sent sendt en ansøgning om forlængelse, da hun og Henrik Kristensen tog fejl af datoerne for fristen. Men deres situation blev helt skidt, da de overså et brev i hendes e-boks.

De gik nemlig glip af muligheden for at klage over afslaget, fordi de ikke holdt øje med hendes digitale brevkasse. Derfor blev klagefristen overskredet, og familien er løbet tør for muligheder for at undgå udvisningen.

»Vi tjekkede jo jævnligt min e-boks, men fordi det er Nattathida, der er ansøgeren, havner det selvfølglig i hendes e-boks, og den glemte vi simpelthen. Hvis bare der var kommet en kuvert ind af døren, så havde vi undgået den situation,« siger Henrik Kristensen til TV2 Nord.

Han står ved, at fejlen er deres, men han mener, at straffen - to års adskillelse inden konen igen må rejse ind i Danmark - ikke står mål med forseelsen.

Den holdning deler den nordjyske folketingspolitiker, Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet). Han er nu gået ind i sagen i håb om at Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, vil give parret en dispensation, så de kan få lov til at klage over afslaget på forlænget opholdstillladelse.

»Jeg synes, det er helt ude af proportioner. Det er jo ikke første gang, at nogen har glemt noget i e-boks. Jeg synes, at man straffer barnet, fordi forældrene har glemt at kigge i konens e-boks,« siger han til BT.

Hvis ikke det nordjyske par får en dispensation, er det planen at Nattathida tager sønnen Rasmus med sig til Thailand, fordi familien har vurderet, at det vil være den bedste løsning for drengen under de nuværende omstændigheder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx