Af - 04/04-15 14:47

Mobningens grimme ansigt: Nu vil seksårige Cecilie opereresMobningens grimme ansigt: Nu vil seksårige Cecilie opereres

Pigens ører, der ikke ser ud som gennemsnittet, er årsagen til, at hun er ked af det og vil ændre på sit udseende.

storybild

Seksårige Cecilie er ked af at blive mobbet og ønsker nu at få sine ører opereret ind. (Foto: Privatfoto)

- Jeg skriver normalt ikke statusopdateringer på Facebook, men jeg var bare så frustreret over situationen.

Sådan lyder det fra Tina Kierkegaard, der er mor til seksårige Cecilie, som bliver mobbet med hendes flyveører, til metroxpress.

Den 29-årige mor blev torsdag chokeret over, at hendes datter under aftensmaden fortalte, at hun ønskede at blive opereret.

- Jeg spørger Cecilie, hvorfor hun gerne vil opereres? Der fortæller hun, at hun bliver ked af det, når hun bliver drillet eller slået på grund af sine flyveører. Og det vil hun jo ikke blive, hvis hun bliver opereret og får normale ører, som hun selv siger, siger Tina Kierkegaard og uddyber den frustration, som hun står med i dag:

Caroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym app
Caroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym app

- Det er noget andet, hvis man selv synes, at det kunne være pænere eller man er ked af at have sine flyveører. Men Cecilie vælger det, fordi hun ikke ønsker at blive drillet eller slået mere.

Moderen, der selv fik opereret sine ører ind, da hun var 15 år, føler derfor, at hun står i et stort dilemma:

- Jeg fik det selv gjort, fordi jeg var flov over mine flyveører. Men jeg blev ikke drillet med det. Derfor er min store problematik som mor, om man skal lade sit barn forandre sig for at falde ind i normen eller sige nej til en operation, fordi hun er smuk, som hun er.

- Jeg er rigtig, rigtig splittet, da det ikke er fordi, at Cecilie ikke må blive opereret, men jeg synes bare, at det er af de forkerte grunde, lyder det fra seksårige Cecilies mor, der fortsætter:

- Heldigvis er hun en meget åben pige og har fortalt til os, når der er sket et eller andet. Det er for eksempel, når nogen har kaldt hende Dumbo eller spurgt hende, om hun kan flyve, hvis det blæser meget eller står i modvind. Det har hun tidligere ikke taget til sig, men det gør hun desværre nu.

MOBNINGENS GRIMME SIDER 󾌹..Jeg har en datter!! Hun er sjov, livsglad, enormt kreativ, omsorgsfuld og så er hun smuk 󾬖...

Posted by Tina Kierkegaard on 2. april 2015

Problematikken, om ens barn skal have opereret sine ører ind allerede som seksårig, har familien stået i før. Cecilies storebror havde nemlig også flyveører, men fik sine opereret ind, da han netop var seks år:

- Han oplevede også, at der var nogen, der kaldte ham Dumbo helt tilbage i børnehaven. Og det gik ham rigtig meget på. Og han havde på en eller anden måde fundet ud af, at man kunne få opereret ørerne ind.

- Her prøvede jeg at forklare ham, at det var en stor operation. Men han tog mobberiet meget til sig, hvorfor vi valgte at tage op til lægen for at snakke om det. Her mente ørelægen, at han selvfølgelig skulle opereres, forklarer Tina Kierkegaard og uddyber:

- Med Cecilie har jeg det helt anderledes, fordi hun er meget mere udadvendt og hviler enormt meget i sig selv og den måde hun ser ud på. Derfor har jeg ikke set problematikken komme, fordi hun tidligere altid har sagt, at hun ikke ville opereres, da hun selv synes, at hun er smuk.

Læserne reagerer: Sådan er der på ask.fm
Læserne reagerer: Sådan er der på ask.fm

Derfor frustrerer det også den 29-årige mor endnu mere, at det er kommet til, at datteren ønsker en operation.

- Jeg føler mig vildt frustreret, fordi jeg ikke ved, om jeg skal give lov til det, når jeg ved muligheden er der, eller skal jeg sige nej, fordi Cecilie godt selv ved, at hun er smuk. Jeg synes bare, at det er drastisk indgreb for ikke at blive drillet, fortæller moderen.

Hun ønsker dermed at komme med en opfordring:

- Jeg synes, det er vigtigt, at forældre tager en snak med deres børn om, hvad det gør ved folk, når man siger til dem, at de er tykke, grimme med briller eller kaldes Dumbo.

- Jeg ved jo ikke, hvad der er hønen og ægget, da børn nogle gange kan være grove. Men jeg har ligesom prøvet at tage fat i et par forældre for at fortælle, at Cecilie har fortalt, hvad der er sket, og derfor sagt til hende, at det ikke er okay at drille, og jeg håber, de vil gøre det samme med deres børn, siger Tina Kierkegaard.

Danske Skoleelever: Mobning er skolernes ansvar
Danske Skoleelever: Mobning er skolernes ansvar

Hun siger samtidig, at mor og datter har talt om, hvad der skal ske, når påsken er overstået.

- Vi har snakket om, at hun skal prøve at stille sig op foran hele klassen på tirsdag og fortælle, hvad det er, det gør ved hende. Men om det hjælper, det ved jeg ikke, fordi det er også er børn fra de ældre klasser, fortæller Tina Kierkegaard.

LÆS OGSÅ: Syvårige piger bliver ulykkelige af sociale medier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx