Af - 07/02-14 12:16

Eksplosionsfare afblæst: Rullemarie er ude igenEksplosionsfare afblæst: Rullemarie er ude igen

Politiet har afblæst eksplosionfaren i Hvalsø, efter Rullemarie har afsøgt området.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Politiet kunne midt på formiddagen i dag afblæse eksplosionsfaren ved en Nordea-bank i Kirke Hvalsø. Det er sket, efter Rullemarie har afsøgt banken for spor og gas.

Seks personer blev fredag morgen ved 5-tiden evakueret, efter en borger fandt nogle mystiske gasflasker og slanger foran banken. Politiet tog herefter ingen chancer, da man ikke vidste, om det var lykkedes de ukendte gerningsmænd at slippe gas ind i banken og der dermed var eksplosionsfare, og en del af hovedgaden blev derfor spærret af.

Mystisk fund: Rullemarie på vej til Nordea-bank
Mystisk fund: Rullemarie på vej til Nordea-bank

- Rullemarie har været inde i banken, og der er ikke fundet spor af gas i hverken døgnboksen, automaten eller i banklokalerne. Så nu går vi i gang med de polititekniske undersøgelser, og det meste af afspærringen er derfor ophævet, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard til Mx.dk.

Politiet går nu i gang med at sikre spor efter gerningsmændene til det.

- Som det ser ud lige nu, går vi ud fra, at man har forsøgt at sprænge automaten i luften på samme måde, som vi så det i Greve julenat, hvor nogle forsøgte at sprænge en automat i Jyske Bank, siger Martin Bjerregaard og henviser.

Hunde leder efter bombe på rådhus
Hunde leder efter bombe på rådhus

Han kan dog på nuværende tidspunkt ikke sige, om gasflaskerne fra morgenens episode ligner dem, der blev brugt i Greve. Men gasflaskerne, som blev brugt i Kirke Hvalsø, er en særlig slags industriflasker.

- Dem undersøger vi nu, for det er ikke de typiske gule gasflasker, som du og jeg kan gå ned i Brugsen og købe. Derfor skal vi finde ud af, om de måske stammer fra et tyveri, eller om vi på anden måde kan finde ud af, hvor de stammer fra, siger Martin Bjerregaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Politiet i aktion på skole...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx