Af - 14/03-14 11:25

Bøf med bearnaise er rigtig godt for digBøf med bearnaise er rigtig godt for dig

En god bøf med hjemmelavet bearnaisesovs gør dig godt, for du har brug for fedtstofferne fra dyr.

storybild

I Sverige hvor kogebogsforfatter og kostrådgiver, Janne Faerber er uddannet har ernæringseksperter de seneste ti år haft et mere nuanceret syn på fedtstoffer fra kød, æg og mælk end deres danske kollegaer. Derfor freder hun bøffen med æggesovsen.

- Mennesket har spist kød og animalske fedtstoffer i årtusinder, så det lyder jo heller ikke sandsynligt, at vi pludselig skulle dø af kød, mælk og æg, uddyber Janne Faerber overfor Metroxpress.

Janne Faerber står ikke alene med sit syn på animalske fedtstoffer. Både udenlandske og nu også ledende danske forskere er færd med at revidere forståelsen for animalsk fedt:

- En gennemgang af den videnskabelige litteratur viser, at danskerne godt kan spise et æg hver dag frem for kun knap et om ugen uden øget risiko for hjerte-karsygdom, fremgår det af en forskningsanalyse udført af de danske forskere professor, Arne Astrup, professor, Steen Stender og professor,Jørn Dyerberg.

Heller ikke de federe mejeriprodukter giver ifølge de tre ernæringseksperter øget hjertekarsygdom:

- Tværtimod findes viser meta-analyser, at et højt indtag af mejeriprodukter er forbundet med en nedsat risiko for hjertekarsygdom og død og diabetes 2.

Ifølge Steen Stender er det da også ok at guffe bøf og bearnaise en gang om ugen og alligevel være i overensstemmelse med kostrådene:

- Kostrådene har været med til på dramatisk vis at reducere dødeligheden af hjertekarsygdomme i Danmark de seneste år. Og vi skal fortsat undgå transfedt , begrænse omega-6 og øge omega-3.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx