Af - 27/12-13 13:48; Opdateret: 27/12-13 14:15

Voldborg forudsiger vintervejret og det er ret så opløftendeVoldborg forudsiger vintervejret og det er ret så opløftende

Frygter du bundfrosne knogler, nedfrosne fødder og istapper i hovedet på den anden side af Nytår, så er der meget lidt at være bange. Udsigterne til isvinter er nemlig ikke til at få øje på.

storybild

(Billede: Polfoto/Kurt Hardi)

Måske du roligt kan sætte ski, slæder og skøjter på loftet igen, for istedet for måneder med tænderklaprende kulde og måske sne, så tyder alt på en usædvanlig mild vinter ifølge meteorolog, Henrik Voldborg.
- De her nærmest frostfrie, forholdsvist milde vinterprognoser, er jo ikke noget, vi rigtigt er vant til, men der er altså ingen lave frosttemperaturer at aflæse for de næste par måneder, siger Henrik Voldborg til Metroxpress.

Også ifølge DMI's tremåneders prognoser ser både januar og februar ud til at blive milde måneder med dagtemperaturer på mellem 3 og 8 grader samt normal eller måske lidt mere nedbør. Nattemperaturen vil ligge på et par graders varme med stedvis let nattefrost på opklarende nætter, hvor vinden er svag:

- De seneste langtidskørsler ser altså nu lidt anderledes ud, end de gjorde for en måned siden. Dengang så det ud til, at vejret ville slå om i løbet af januar med mulighed for kulde ned over Danmark. I denne prognose er den tendens til koldt vintervejr svundet ind til næsten ingenting, lyder det fra DMI.

Her er verdens koldeste sted - og dét er koldt!
Her er verdens koldeste sted - og dét er koldt!

Men prognoserne er dog ikke 100 procent sne- og frostsikre ifølge Voldborg:
- Der vil da måske nok kunne komme lidt dage hist og pist i januar og februar. Men måske skal vi helt frem til marts eller april, inden, vi kommer til at se sneen, vurderer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx