Af - 06/05-15 11:27

Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betalePolitikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale

Pensioneret buschauffører er harm over at politikerne får gratis busbilletter, mens 36 år bag rattet ikke har udløst samme ordning.

storybild

Jørgen Nielsen er skuffet over at man tilgodeser tidligere byråds- og amtrådspolitikere med frikort til busserne, mens 36 år som chauffør i busserne ikke har givet frikort. (Billede: Morten Eggert)

Jørgen Nielsen kiggede en ekstra gang, da han mandag kunne læse i metroxpress at Midttrafik i otte år har brudt reglerne ved at give mindst 19 tidligere politikere årskort til en samlet værdi er mere end 600.000 kroner til busserne i Aarhus.

Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort:  Dybt problematisk
Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort: Dybt problematisk

- Der blev jeg altså sur. Jeg har brugt 36 år af mit arbejdsliv på at køre bus, og jeg skal betale, mens de her folk, som intet har haft med busserne at gøre, kører gratis, siger han.

Han mistede retten til at køre gratis med bus, fordi han gik på pension efter 1.januar 2007, hvor de mange frikort blev afskaffet. Ifølge Midttrafik kom man 'ved en fejl' til at give politikere gratis årskort i otte år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- En fejl? De var da gode til at huske at inddrage mit frikort, og dem der holdte før mig, og som havde kørt en tredjedel af tiden, har fået livslange frikort. Jeg føler, at det er en manglende anerkendelse af det arbejde, jeg har ydet.

Næstformand i Midttrafiks bestyrelse Jan Christensen mener ikke der er så meget at gøre.

Politikere får gratis buskort i strid med reglerne
Politikere får gratis buskort i strid med reglerne


”Jeg er enig i, at de politikere ikke skulle have fået frikort, og jeg kan godt forstå chaufføren her ærgrer sig. Omvendt så synes jeg dog, det hører fortiden til at uddele de her frikort, og ordningen skulle jo stoppe på et eller andet tidspunkt.”

En revisionsundersøgelse skal nu slå fast, hvorfor frikortene blev givet i strid med reglerne.

​​​

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx