Af - 12/08-14 14:11

Minister vil beskytte unge ofre for æresvoldMinister vil beskytte unge ofre for æresvold

Unge på flugt fra æresvold oplever, at familien uretmæssigt får fat i deres hemmelige opholdssted i CPR-registeret. Socialminister på vej med lov, der sikrer unge

storybild

Familie får fat i den hemmelige adresse for ofre for æresvold. Regeringen på vej med indgreb. (Billede: Per Rasmussen, Polfoto)

Angsten for æresdrab og truslen om at blive tvangsgift får hvert år unge til at tage flugten fra deres egen familie.

Men selv en hemmelig adresse i CPR-registeret er slet ikke beskyttelse nok. Familier får nemlig ofte fat i adressen og opsøger deres angste søn eller datter, oplyser Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.

Ofre for æresvold skal beskyttes bedre - men hvordan?
Ofre for æresvold skal beskyttes bedre - men hvordan?

Nygift par lokket hjem til landsby og halshugget
Nygift par lokket hjem til landsby og halshugget

Siden 1985 er 10 muslimer mellem 14 og 59 år blevet æresdræbt i Danmark. Krisecentrene har derfor skrevet til Folketinget, oplyser bestyrelsesformand Birgit Søderberg.

- Vi oplever, at personer, der har adgang til cpr-registret uretmæssigt skaffer sig oplysninger om, hvor unge der er på flugt fra familien opholder sig. Det kan være livstruende for de unge, og det er derfor helt afgørende, at der etableres en beskyttelse i CPR, så man ikke kan se den unges navn og adresse, skriver hun.

SF har derfor bedt om en redegørelse og vil have strammet loven.

- Det er ikke kun ofre for æresvold, men også folk som gemmer sig for en ekspartner eller bander, der skal have beskyttelse, siger Karina Lorentzen, som også er formand for retsudvalget.

Giftede sig med den hun elsker: Skudt, stoppet i sæk og smidt i vandet
Giftede sig med den hun elsker: Skudt, stoppet i sæk og smidt i vandet

Fire anholdt: Stenede gravid kvinde til døde
Fire anholdt: Stenede gravid kvinde til døde

Socialminister Manu Sareen (R) lover, at han snart vil fremsætte et lovforslag, der giver særlig adressebeskyttelse i æreskonflikter. I 2012 pegede ministeriet i en national strategi på æreskonflikt-området på den dårlige adressebeskyttelse.

‘SF sparker en åben dør ind. Regeringen er meget opmærksom på de udfordringer, der kan være i forhold til at beskytte ofre for æresrelaterede konflikter. Arbejdet er i fuld gang, og regeringen forventer at kunne fremsætte et lovforslag i det kommende folketingsår,’ skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx