Af - 04/04-17 18:12

Mange har sagt op: Nu skal du være i lufthavnen 2½ time før afgangMange har sagt op: Nu skal du være i lufthavnen 2½ time før afgang

Hos Danmarks næststørste lufthavn er der akut mangel på personale. Derfor opfordres rejsende til at komme hele 2½ time før afgang.

storybild

I Billund Lufthavn opfordrer direktøren nu rejsende til, at de skal ankomme 2½ time før afgang (ARKIVFOTO). (Billede: Scanpix/Mogens Juhl)

Billund Lufthavn opfordrer nu deres passagerer til at møde op i lufthavnen 2,5 time før, flyet letter. Det betyder, at flere passagerer nu kan komme til at vente længere tid i lufthavnen, end de er i luften.

Forklaringen er ganske enkelt, at en del medarbejdere har sagt deres job op af forskellige, individuelle årsager, og nu er lufthavnen underbemandet, skriver Check-in.dk.

Alle flypassagerers skræk: Piloten døde kort før landing
Alle flypassagerers skræk: Piloten døde kort før landing

27 personer har i løbet af efteråret sagt deres stilling op, og det giver nogle problemer. For som direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, siger til mediet, så tager det seks måneder at oplære nye medarbejdere, mens det kun tager én måned for de tidligere at sige op.

Samtidig er lufthavnen blevet underlagt nogle nye, skærpede sikkerhedsprocedurer, hvilket også er med til at gøre ventetiden længere.

- Vi er kommet i den uheldige situation, at vi har for få hænder og for lange procedurer, forklarer direktøren.

Kjeld Zacho Jørgensen arbejder nu på at få nedbragt ventetiderne igen. Derfor blev der ansat 14 nye medarbejdere mandag og han forventer, at yderligere to hold af 14 personer vil blive ansat i løbet af maj og juni. Det betyder, lufthavnen i sidste ende ender med mere personale end inden de mange opsigelser.

Fly tabte propellen over Sydney: Landede alligevel
Fly tabte propellen over Sydney: Landede alligevel

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn og havde i 2016 lidt over tre millioner passagerer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx