Af - 04/09-13 10:27

Hver sjette kræfpatient får ret, når de klagerHver sjette kræfpatient får ret, når de klager

En ny analyse viser, at hver sjette kræftpatient, som klagede over sit behandlingsforløb, fik ret i at der var begået fejl.

storybild

En analyse fra Kræftens Bekæmpelse og Patientombuddet viser, at hver sjette kræftpatient, der klager, får medhold. (Billede: Polfoto/Arkiv/Finn Frandsen)

Utilstrækkelige undersøgelser, mangelfulde henvisninger til undersøgelser og behandlinger, ufuldstændige journaler og forkerte fortolkninger og reaktioner på prøvesvar er blandt de væsentligste fejl hos de kræftpatienter, som klager over deres behandling.

LÆS OGSÅ: Mor fupper alle for penge: Min datter har kræft

I 2009 og 2010 valgte 439 kræftpatienter at klage til Patientklagenævnet over deres behandlingsforløb fordelt på 1095 klagepunkter. Hver sjette fik ret. Det viser en ny analyse udført af Kræftens Bekæmpelse og Patientombuddet:

”Overordnet må vi konkludere, at der er behandlingsforløb, hvor indsatsen ikke har været optimal. Det kan både dreje sig om fejlskøn eller om arbejdsgange, der i et elektronisk samfund virker forældede,” siger overlæge Henriette Lipczak, Kræftens Bekæmpelse.

LÆS OGSÅ: Mystisk overdødelighed blandt lesbiske

Tidligere undersøgelser udført af Kræftens Bekæmpelse har vist, at kræfpatienter rammes dobbelt så ofte og dobbelt så hårdt af fejl og utilsigtede hændelser end andre patienter gør:

”Vi har brug for mere sikre arbejdsgange for fremover at miminere fejl og derved forbedre patienternes sikkerhed,” erklærer, overlæge Henriette Lipczak, der står bag begge undersøgelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx