Af - 13/08-15 12:38; Opdateret: 13/08-15 13:41

TV: Her er filmen som skal stoppe mobningTV: Her er filmen som skal stoppe mobning

Den svenske komiker Lennart Bång har oplevet mobning på egen krop og sjæl. Nu har han lavet en kortfilm, som skal hjælpe andre unge mod ikke at blive mobbet. Se den her.

storybild

Mobbevideo skal skabe opmærksomhed om mobning i skolen. (Billede: Polfoto)

"Stå upp för de Tysta" - Stå op for de stille - sådan lyder titlen på den nye kortfilm produceret af den svenske komiker og spoken word-artist Lennart Bång. I filmen ser man flere unge skoleelever blive mobbet verbalt og fysisk i klassen, i skolegården og omklædningsrummet af de andre elever.

Kortfilmen er en non-profit video, der skal vække opmærksomhed omkring det alvorlige problem - at unge børn bliver mobbet.

Fie Laursen frygter kriminel stalker: Må flytte fra hjemmet
Fie Laursen frygter kriminel stalker: Må flytte fra hjemmet

"Vi tror på, at jo flere mennesker, der ser denne film, jo mere vi kan påvirke og reducere mobning. Og redder vi bare ét barn fra selvmord på grund af mobning, har det været det hele værd", skriver Lennart Bång på Facebooksiden Stå upp för de Tysta den 6. august.

Lennart Bång blev selv mobbet som barn. I en tekst, der er delt sammen med videoen, skriver han, at han som barn ofte endte i slagsmål, og at drillerierne ofte gik på hans temperament, efternavn og hans ører.

Som producer af kortfilmen gør Lennart Bång nu et forsøgt på at stoppe mobningen blandt unge, og opfordrer, i teksten som man kan læse under videoen, andre til at gøre det samme.

"Et stort problem er, at mange der bliver mobbet ikke vil/kan/tør eller lykkes med at søge hjælp, og så er du nødt til, og jeg, ja, os alle sammen at stå op for dem."

Stop mobning: Rørende opbakning til 12-årige Rikke
Stop mobning: Rørende opbakning til 12-årige Rikke

Siden videoen blev offentliggjort den 4. august, har over 250.000 set kortfilmen på YouTube og Facebook.

Se videoen herunder.

Red Barnet om mobning af 12-årig: - Forfærdeligt og helt uacceptabelt
Red Barnet om mobning af 12-årig: - Forfærdeligt og helt uacceptabelt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx