Af Benjamin Krogh - 30/08-15 09:54; Opdateret: 30/08-15 10:24

Nej tak: Vestager dropper ministerpensionenNej tak: Vestager dropper ministerpensionen

Margrethe Vestager stiller sig op i rækken af politikere, som har valgt at frasige sig en del af deres økonomiske privilegier.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den tidligere radikale leder oplyser til Ekstra Bladet, at hun har sagt nej til den ministerpension, hun ellers er berettiget til ved siden af lønnen som EU-kommissær.

- I forbindelse med at jeg tiltrådte som kommissær 1. november 2014, skrev jeg til Moderniseringsstyrelsen og frabad mig at få ministerpension, lyder det fra Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Qvortrup: - Kritik af Holger K er langt ude
Qvortrup: - Kritik af Holger K er langt ude

Det er dog muligt for Margrethe Vestager at genoptage ministerpensionen senere hen.

Det er et forhenværende regelsæt, der gør, at det overhovedet er muligt for 47-årige Vestager at modtage ministerpension ved siden af millionlønnen som EU-kommissær, skriver Ekstra Bladet.

Hun havde nemlig en periode på cirka 19 måneder som undervisningsminister og kirkeminister før regelændringen 1. januar 2000.

Uhellig alliance vil skære i ministerpensionen
Uhellig alliance vil skære i ministerpensionen

Den ministerpension, hun her optjente, har hun allerede haft ret til, fra hun første gang stoppede som minister i november 2001. På det tidspunkt var Margrethe Vestager 33 år.

Og samme pension på 87.000 kroner om året har hun desuden kunnet få udbetalt ved siden af sin kommissærlønnen på 1.875.000 kr. om året.
Dertil kommer en række tilskud plus gunstige EU-skatteregler.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få et interview med Margrethe Vestager om, hvorfor hun har valgt at frasige sig ministerpensionen.

*link

LÆS OGSÅ: Q: Mette Frederiksen har dummet sig stort

LÆS OGSÅ: Venstres Tina Nedergaard forlader politik

LÆS OGSÅ: Økonomiprofessor: Det ligner en meget stram finanslov

LÆS OGSÅ: Kommentator: Mette F. satser på langsigtet sejr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx