Af Ritzau - 29/03-17 09:53; Opdateret: 29/03-17 17:38

Støjberg forventer 5000 færre asylansøgere i nyt skønStøjberg forventer 5000 færre asylansøgere i nyt skøn

Danmark har modtaget færre asylansøgere end forventet i 2017. Derfor nedjusterer ministeriet nu skønnet.

storybild

Danmark har de seneste måneder modtaget færre asylansøgere end forventet. Derfor har udlændinge- og Integrationsministeriet besluttet at nedjustere skønnet for antallet af asylansøgere i 2017. Arkivfoto. (Billede: Colourbox)

Danmark har de seneste måneder modtaget færre asylansøgere end forventet. Derfor har Udlændinge- og Integrationsministeriet besluttet at nedjustere skønnet for antallet af asylansøgere i 2017.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet onsdag.

Det tidligere skøn var 10.000 asylansøgere årligt. Nu bliver det nedjusteret til 5000 personer i 2017 og årene frem.

Det glæder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Vi har set et meget lavt antal asylansøgere indtil videre for 2017. Jeg har jo en forpligtelse til at justere tallene, alt efter mit bedste bud på hvor mange asylansøgere der kommer, siger ministeren til Ritzau.

I 2017 har tilstrømningen af asylansøgere til Danmark været relativt lav og ligger ifølge ministeriet væsentligt under niveau. I år har foreløbig cirka 650 personer søgt asyl.

I marts sidste år indgik EU og Tyrkiet en aftale om flygtninge. Til gengæld for økonomisk støtte har Tyrkiet forhindret flygtninge i at sejle videre til Grækenland og dermed stort set blokeret ruten over Det Ægæiske Hav.

Inger Støjberg mener, at aftalen og den danske grænsekontrol er nogle af grundene til, at antallet af asylansøgere er faldet.

- Tingene kan meget hurtigt ændre sig. Men der er ingen tvivl i mit sind om, at de ændringer, vi har lavet i forhold til vores grænsekontrol, selvfølgelig har haft en meget stor betydning, siger hun.

Forventningen bliver nedjusteret, selv om antallet af personer, der kommer til Europa, fortsat er højt.

- Jeg har en forpligtelse til hele tiden at justere tallene, så de passer i forhold til det skøn, vi regner med. Det har jeg, fordi det både er et spørgsmål om, hvor mange asylcentre vi skal have, og hvor mange flygtninge kommunerne skal regne med at få, siger hun.

Når der kommer cirka 20.000 færre asylansøgere end forventet i de kommende år, vil det reducere det offentlige forbrug med cirka 1,3 milliarder kroner i 2020.

Det oplyser Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom for den liberale tænketank Cepos.

- Det er et betragteligt beløb, der for eksempel kan bruges på lavere skat i den kommende skattereform eller på andre offentlige udgifter, hvis politikerne skulle prioritere det, siger han.

I foråret 2016 forventede regeringen ifølge Mads Lundby Hansen, at Danmark ville modtage 15.000 asylansøgere årligt fra 2017 og årene frem.

Det er først blevet nedjusteret til 10.000 og nu altså 5000 personer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx