Af - 18/08-15 19:51

Løkkes tal var forkerte  - Qvortrups dom: PinligtLøkkes tal var forkerte - Qvortrups dom: Pinligt

Lars Løkkes Rasmussens egen skatteminister tror nu ikke, at der er 5000 job i boligjobordning, som han ellers påstod i valgkampen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Løkke overdrev jobtal i boligjobordningen i valgkampen. Før valget kunne vælgerne flere gange høre Lars Løkke Rasmussen (V) beskylde SR-regeringen for at nedlægge 5000 arbejdspladser med beslutningen om at afskaffe boligjobordningen.

Men det tal har ikke meget med virkeligheden at gøre, erkender V-regeringen nu. Og det er meget uheldigt for Lars Løkke, mener politisk kommentator Henrik Qvortrup.

- Det er meget pinligt for Lars Løkke. Hvis man forestiller sig, at det var opdaget i valgkampen, havde der lydt et ramaskrig, siger han til metroxpress.

Hver tiende celle står tom: Pind vil ikke lukke fængsler
Hver tiende celle står tom: Pind vil ikke lukke fængsler

Men samtidigt giver fejlen også Lars Løkke mulighed for at vise, at han holder sine løfter uanset fejlagtige tal, fastslår Henrik Qvortrup:

- Lars Løkke prøver med det samme at få vendt den meget uheldige fejl til at sige, at han er en, der holder, hvad han lover.

Det er på ingen måde første gang, at politikere slynger tal eller fakta ud, som ikke holder i retten.

- Men det er ekstra pinligt for Lars Løkke, fordi der var flere gange i valgkampen, hvor han sagde ting, der ikke holdt vand, siger Henrik Qvortrup.

Alternativet opstiller tre krav til nye lovforslag
Alternativet opstiller tre krav til nye lovforslag

Finansministeriet og Skatteministeriet har tidligere vurderet, at ordningen gav omkring 1000 job i 2013 og 1500 job i 2014. Det var dog vel at mærke i år, hvor den økonomiske krise øgede behovet for at støtte byggeriet.

Nu er byggeriet ude af krisen, og Karsten Lauritzen erkender, at der ikke længere er nogen konjunkturmæssige årsager til at beholde boligjobordningen.

Han kunne tirsdag dog ikke at sætte tal på, hvor mange job der er i ordningen.

LÆS OGSÅ: K vil ikke hjælpe Venstre med at sænke ulandsbistand

LÆS OGSÅ: Lars Barfoed går på politikerpension

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx