Af - 01/10-14 14:16; Opdateret: 01/10-14 14:38

Vicevært har fået nok: De skider i alle hjørner!Vicevært har fået nok: De skider i alle hjørner!

I Padborg er der et stigende problem med østeuropæiske vognmænd, der sviner på parkeringspladserne og kører spirituskørsel.

storybild

I hvert fald en til to gange om ugen finder viceværten Thimm Christensen menneskelige efterladenskaber omkring de områder, hvor de østeuropæiske vognmænd holder til. (Billede: Thimm Christensen)

Diverse parkeringspladser i den sønderjyske grænseby Padborg bliver i disse dage, hærget af lastbilchauffører, der sviner efter sig i stor stil.

Det skriver BT


Og der er ikke bare tale om coladåser og slikpapir.

- Vi har efterhånden et stigende problem, hvor der kommer flere og flere østeuropæiske chauffører. Og det er især galt i weekenderne. Så går de og skider i alle hjørner. Vi har haft en del episoder, hvor vi har samlet afføring op, og det er vi trætte af, fortæller vicevært i selskabet HLV Ejendomme, Thim Christensen, til Bt.dk.

Vrede naboer kaster æg efter børnehavebørn
Vrede naboer kaster æg efter børnehavebørn

HLV Ejendomme ejer flere grunde i et industrikvarter i byen, hvor toldpladsen også ligger - heriblandt et område med en tankstation og et cafeteria. Ofte får selskabet klager fra lejerne, fordi vognmændene ikke rydder op efter sig.

- Det er ikke særligt lækkert. Vi får klager fra vores lejere, som ikke synes, det er særligt sjovt, der bliver lagt ekskrementer ud foran vinduet, siger medejer Anders Simonsen til metroxpress, der ligesom Thim Christensen oplever, at problemet er stigende.

Mød Brendan Walsh: Han lever af at svømme i lort
Mød Brendan Walsh: Han lever af at svømme i lort

- Det sker regelmæssigt, at vi samler op efter dem. I hvert fald en til to gange om ugen, fortæller han.

Ikke bare lort
Problemet med de østeuropæiske lastbilchauffører begrænser sig ikke blot til afføring på gader og stræder. BT skrev i går, at der alene i år er blevet snuppet 13 østeuropæiske lastbilchauffører med for høj alkoholpromille i blodet.

Eksempelvis fik en litauisk chauffør vendt sin lastbil på hovedet i et sving i forrige uge. Han havde en promille på 3,5. Ugen efter blev en ungarsk chauffør taget med alkohol i blodet i Skive.

Festivalgæster børstede tænder i håndvaske smurt i lort
Festivalgæster børstede tænder i håndvaske smurt i lort

- Nogen bliver simpelthen nødt til at se, hvor vanvittigt det er blevet hernede i Padborg. Det er kun et spørgsmål om tid, før de slår nogen ihjel med deres lastbiler. Men så kan det jo være, folk får øjnene op for, hvor galt det står til, siger vognmand Lars Kristensen til avisen. Han valgte at gå til medierne efter episoden med den stangstive litauer for at belyse problemet.

Har kontaktet politiet
Padborg er, og har altid været et knudepunkt for transport til og fra Danmark, så det er naturligt, at chauffører fra hele Europa holder til her, hvor de hænger ud i grupper og venter på deres næste job.

Polakker rejser - nu vælter det ind med rumænere
Polakker rejser - nu vælter det ind med rumænere

Nu er det dog blevet for meget for Anders Simonsen. HLV Ejendomme har forsøgt at indføre betalt parkering flere steder, men det har bare flyttet problemet rundt.

- Nu har vi taget kontakt til politiet, og de er meget positive om at gøre noget, siger han til metroxpress.

Han er dog ikke helt sikker på, præcis hvad politiet skal gøre.

- Det ved jeg ikke. Men de skal selvfølgelig lige køre forbi en gang imellem, når de har muligheden for det, siger han.

3F: Transportfirma bryder loven med billige chauffører
3F: Transportfirma bryder loven med billige chauffører

Han understreger, at han ikke har noget imod de østeuropæiske chauffører overhovedet, men at politiet alligevel må blandes ind.

- Det er synd for de stakkels chauffører, men vi er bare trætte af at være dem, der render og rydder op, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx