Af Lars Dinesen - 30/09-15 22:04

Ny spin-enhed i Statsministeriet koster fem millionerNy spin-enhed i Statsministeriet koster fem millioner

Regeringen vil bruge fem millioner kroner på en ny kommunikationsenhed i Statsministeriet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/JØrgensen Jakob)

Regeringen sætter fem millioner kroner af til at oprette en særlig kommunikationsenhed i Statsministeriet, der skal "udbrede regeringens politik".

Det oplyser statsministeriet onsdag aften.

- Det er min ambition, at regeringen skal kommunikere åbent og tilgængeligt, og at der kommer en tættere dialog med offentligheden, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig kommentar.

- Jeg er sikker på, at etableringen af regeringens nye kommunikationsenhed vil understøtte den ambition.

LÆS OGSÅ: Danske officerer er glade for erfaren politiker i spidsen

Det har tidligere været fremme, at regeringen var på vej med et fremstød på kommunikationsfronten i Statsministeriet.

Der har også været jobopslag ude, hvor man søger en chef for kommunikationsenheden, der kommer til at bestå af to-fire ansatte.

Onsdag aften oplyser Statsministeriet, at det bliver tidligere journalist Nikolaj Sommer, som senest har været ansat som kommunikationschef i Finansministeriet, der skal lede den nye kommunikationsenhed. Nikolaj Sommer tiltræder 1. november.

LÆS OGSÅ: Thulesen: Peter Christensen bliver god forsvarsminister

Den nye enhed skal ifølge stillingsopslaget arbejde tæt med de øvrige ministeriers presse- og kommunikationsafdelinger, og den skal varetage den overordnede strategiske kommunikation af regeringens større politiske udspil på tværs af ministerierne.

Derudover skal enheden have sin egen hjemmeside, kaldet regeringen.dk, hvor man vil få mere direkte adgang til danskerne.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Endelig råder Løkke bod på Peter Christensens tabte mandat

Andre lande, eksempelvis Sverige og Storbritannien, har også større kommunikationsenheder i stil med den, som der nu lægges op til i det danske statsministerium.

Trods de fem millioner til den nye enhed forventer regeringen, at den samlede udgift til kommunikations- og presseopgaver til hele regeringen vil blive den samme, som ved den tidligere SR-regering.

Det skyldes, at man forventer at spare penge ved, at der er tre ministre færre i V-regeringen end i SR-regeringen, der skal serviceres.

LÆS OGSÅ: DR beklager forkert navn på forsvarsminister

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx