Af - 10/12-15 15:49; Opdateret: 10/12-15 18:35

Løkke meldt for at føre valgkamp i valglokaleLøkke meldt for at føre valgkamp i valglokale

En tidligere byrådssekretær fra Esbjerg har meldt statsministeren for mod valgloven at føre valgkamp for ja til retsforbeholdet i selve valglokalet.

storybild

En tidligere byrådssekretær fra Esbjerg har meldt Lars Løkke Rasmussen for at føre valgkamp i selve valglokalet. (Billede: Polfoto)

Indenrigsministeriet undersøger, om det er i strid med loven, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lod sig interviewe til flere medier om, hvorfor man skulle stemme ja i selve valglokalet på Nyboder Skole i Købehavn klokken 12 på valgdagen.

Det sker efter sagen er meldt til Indenrigsministeriet af tidligere byrådssekretær Jørgen Stig Henriksen fra Esbjerg, der skriver, at det er i strid med Folketingsvalgsloven paragraf 50 ulovligt at føre valgkamp i et valglokale:

- Statsministeren stod under hele seancen umiddelbart ud for stammeboksene og i umiddelbar nærhed af vælgerne, der stod og ventede på at komme til at afgive deres stemme, og som - ligesom vælgerne i stemmeboksene - ikke kunne undgå at høre Statsministerens argumenter for et JA, skriver han.

Den tidligere byrådsekretær bekræfter sin anmeldelse, som han ikke ønsker at uddybe.

Sagen bliver nu behandlet af Valgnævnet i Social- og Indenrigsministeriet.

Professor i statsforfatningsret, Jørgen Albæk Jensen, fra Aarhus Universitet siger:

- Man kan altid diskutere, hvad agitation er, og plejer toppolitikere ikke at svare på spørgsmål, når de har stemt. Man må selvfølgelig ikke direkte gå hen til vælgere og anbefale et ja eller nej. Men er det det, når man svarer på spørgsmål fra journalister om, hvad man synes folk skal stemme. Sagen er ikke klokkeklar, og jeg skal ikke kunne sige, om det kan påvirke vælgere i valglokalet, siger han.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx