Af Ritzau - 22/03-17 05:31

Socialdemokratiet savner forebyggelse i bandepakkeSocialdemokratiet savner forebyggelse i bandepakke

Politikerne er tæt på at være enige om hårdere straffe og nye våben i kampen mod banderne.

storybild

Retsordfører Trine Bramsen fra Socialdemokratiet mener, at det er nødvendigt med nye våben mod rockere og bandemedlemmer. De er blevet grovere i deres metoder, siger hun. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Bander og rockere skal under pres. Og også gerne bag tremmer.

Sådan lyder det fra Christiansborg, hvor et politisk flertal nærmer sig enighed om den bandepakke, der har været forhandlet om siden slutningen af februar.

- Rockere og bander er blevet markant grovere, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Derfor er der brug for, at der bliver sat en kæp i hjulet på deres økonomi. Men også at deres magtdemonstrationer bliver stoppet, siger hun.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, forventer sig især meget af et planlagt opholdsforbud, der vil betyde, at rockere og bandemedlemmer ikke må opholde sig i de områder, hvor de har begået kriminalitet.

- Jeg er overbevist om, at det vil have en stor effekt. Det er en af de helt store nyskabelser, siger Peter Kofod Poulsen.

Overordnet set er Trine Bramsen tilfreds med den bandepakke, der tegner sig.

Men på ét punkt er der stadig mangler - i hvert fald set med socialdemokratiske øjne. Nemlig når det handler om at forebygge, at unge overhovedet kommer med i banderne.

- En rocker- og bandepakke, der ikke har forebyggelse med, rammer skævt, siger Trine Bramsen.

- Men vi har fået lovning på, at vi kommer til at diskutere det videre i en anden sammenhæng. Det har været essentielt for os.

Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet har haft de store retssikkerhedsmæssige bekymringer undervejs i forhandlingerne.

- Dansk Folkeparti ryster ikke på hånden, når det handler om at slå ned på organiserede kriminelle, siger Peter Kofod Poulsen.

- Der er vi helt trygge ved, at vi godt kan tage et stort skridt i en hårdere retning. Så det er ikke en problemstilling, vi er stødt på, tilføjer han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx