Af Marc Nicholas Thygesen - 19/03-15 15:22; Opdateret: 19/03-15 16:08

Uenighed om karakterkrav trækker gymnasieforhandlinger udUenighed om karakterkrav trækker gymnasieforhandlinger ud

Mens politikerne diskuterer adgangskrav i gymnasierne, protesterer elever mod kravet foran ministeriet.

storybild

(Billede: Pedersen Mikkel Berg)

Spørgsmålet om, hvor høje karakterer, landets skoleelever skal sikre i dansk og matematik ved afgangsprøven for at få en plads i gymnasiet, er stadig noget af det, der skiller politikerne ad i forhandlingerne om en ny gymnasiereform.

Gymnasieelev: -  Karakteren definerer mig som person. Det tal ER mig
Gymnasieelev: - Karakteren definerer mig som person. Det tal ER mig

Torsdag mødtes partierne til en ny runde forhandlinger, men regeringen og de blå partier er ikke kommet nærmere et fælles udspil, fortæller Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup.

- Vi står stadig meget langt fra hinanden. Det er især adgangskravet, der skiller os. Vi synes stadig, at regeringens udspil er for lavt, siger hun.

Også fra De Radikales børne- og undervisningsordfører Lotte Rod lyder, at der ikke er noget nyt at melde om forhandlingerne, der har stået på siden januar.

Din personlighed påvirker din karakter mere end din IQ
Din personlighed påvirker din karakter mere end din IQ

Regeringen vil sætte adgangskravet til karakteren 02 i fagene dansk og matematik i folkeskolen. Det niveau bakker SF op om.

Venstre og De Konservative ser hellere et gennemsnit på 04, men Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vil gerne endnu højere op.

Mens politikerne diskuterer, hvor højt adgangskravet til gymnasierne skal være, så mener en del af eleverne, at det er helt forkert overhovedet at indføre et adgangskrav.

9.klasseelev: Jagten på 12-taller er blevet en forbandelse
9.klasseelev: Jagten på 12-taller er blevet en forbandelse

Det benyttede Danske Gymnasieelevers Sammenslutning torsdag lejligheden til at vise ved at stable 100 papkasser op foran Undervisningsministeriet, hvor forhandlingerne om gymnasiereformen fandt sted.

Papkassemuren skal symbolisere elevernes modstand mod karaktermuren, siger elevorganisationens formand, Mathilde Vinther.

- Det er utrolig uambitiøst på elevernes vegne at lave en karaktermur. Det er uambitiøst at frasortere eleverne på baggrund af karakterer, som de har fået nærmest som børn i folkeskolen, siger Mathilde Vinther,

Hun mener, at et karakterkrav i gymnasiet vil ramme socialt skævt.

- Det er urimeligt, at man skal have determineret sin fremtid så tidligt. I stedet burde man screene eleverne tidligt i gymnasiet, så dem, der har sværest ved at læse og skrive, kan få ekstra kurser og støtte, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx