Af Birger A. Andersen - 06/08-17 22:06

Rystende knivdrab på åben gade i Aalborg: Mordoffer søgte hjælp hos politiet før sin dødRystende knivdrab på åben gade i Aalborg: Mordoffer søgte hjælp hos politiet før sin død

Politiet jagter fire unge mænd i den blodige sag.

storybild

Den 27-årige blev dræbt, efter at han var passager i en bil, der - muligvis med vilje - påkørte en sort Mercedes, hvor de fire nu efterlyste mænd befandt sig i. (Billede: Rasmus Skaftved)

Den 27-årige mand, der lørdag aften blev dræbt ved et overfald med knive og køller på åben gade i Aalborg, havde i årevis haft en konflikt kørende med en af de personer, som Nordjyllands Politi nu efterlyser i kølvandet på drabet, der tilsyneladende var en blodig kulmination på en langstrakt personkonflikt i byens kriminelle miljø.

»Vi ved ikke præcist, hvad motivet til drabet kan være, men vi har fået underretninger om, at der i årevis har været et uvenskab mellem de to mænd, og særligt på det seneste har der været en række hændelser, som indikerer, at konflikten er blevet optrappet. Nogle af konfrontationerne er tilsyneladende ikke blevet anmeldt, men vi har for nylig modtaget en voldsanmeldelse mod en af de efterlyste fra den ny afdøde,« oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi til BT.

Derfor går politiet nu målrettet ud med en efterlysning af fire mænd i alderen 25-32 år som gerningsmændene til drabet på en 27-årig mand i Aalborg lørdag aften. I den omfattende efterforskning har man sikret adskillige spor, som kan klarlægge hændelsesforløbet nøjagtigt.

»Det er blandt andet tekniske spor og afhøringer, der peger på de fire personer som mulige gerningsmænd til knivdrabet. Derfor eftersøger vi dem nu, og jeg vil opfordre dem til selv at melde sig. Hvis ikke det sker, vil vi formentlig inden længe offentliggøre deres navne og foto,« fortæller vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Drabet skete i forbindelse med et færdselsuheld mellem tre biler i krydset mellem Østre Allé og Langelandsgade i Aalborg-bydelen Vejgaard ved 18-tiden lørdag aften. I den forreste bil ventede en mor med sit barn for rødt lys. Lige bagved holdt en sort Mercedes, hvor de fire nu efterlyste befandt sig i. Den bliver pludselig påkørt bagfra af en bil, hvor den nu dræbte 27-årige var passager.

Påkørslen får Mercedes´en til at køre op bag i bilen med mor og barn, der dog ikke kommer noget til ved sammenstødet. I stedet stormer de fire mænd ud fra den sorte bil, og tre af dem løber efter den 27-årige, der forsøger at stikke af til fods. I Langelandsgade bliver han dog indhentet og overfaldet med køller og knive. Og klokken 18.49 afgår han ved døden på sygehuset i Aalborg.

Kort forinden var en 24-årig mand blevet anholdt for at have stukket den nu afdøde mand med kniv. Men det viste sig, at han var med i den 27-åriges bil, og han er siden blevet løsladt.

Den nu dræbte har i flere år været en aktiv figur i hooligan-miljøet i Aalborg i det såkaldte firm »Aalborg Frontline«, der blandt andet har organiseret voldelige sammenstød med bodybuildertyper fra andre hooligan-grupperinger. Billeder fra nogle af disse planlagte voldsorgier fremgår af den nu dræbtes Facebook-profil.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx