Af Ritzau - 28/11-16 20:37

Kommentator: Trekløver kommer ikke længere end VenstreKommentator: Trekløver kommer ikke længere end Venstre

Regeringen har ikke fået mere råderum med tre partier, mener politisk kommentator Erik Holstein fra Altinget.

storybild

Trekløverregeringen under statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går frem på Amalienborg Slotsplads efter præsentationen hos dronningen. Løkke flankeres af den ny udenrigsminister Anders Samuelsen (tv) og ny justitsminister Søren Pape Poulsen (th). (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Trekløver-regeringen får det ikke lettere, fordi den har flere mandater end den smalle Venstre-regering. Den skal stadig have støtte af Dansk Folkeparti, som ikke har skiftet politik.

Det siger politisk kommentator Erik Holstein fra netmediet Altinget efter regeringens første dag med nye politiske chefer i mange ministerier.

- Et konkret eksempel er pensionsreformen, hvor man gerne vil hæve pensionsalderen. Den anser jeg for stendød. Det vil DF ikke være med til under nogen omstændigheder, siger Erik Holstein.

Trekløverets fordel er, at den har flere politiske fællesnævnere end temaer, der skiller dem. Der står den nye regering langt bedre end Helle Thorning-Schmidts (S) S-R-SF-regering, mener han.

- Forskellen mellem SF og De Radikale er betydeligt større end mellem LA og de to andre borgerlige partier. Problemet er for den samlede regering at få sin politik igennem, siger Erik Holstein.

Forhistorien pynter ikke, når LA's leder, Anders Samuelsen, kom i regering ved at true statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med et mistillidsvotum på topskatten, mener han.

- De vekslede nogle politiske krav til ministerposter. Efterfølgende fik de ikke vildt meget indflydelse på regeringsgrundlaget. Det kan måske sætte LA i en sårbar situation på længere sigt, siger Erik Holstein.

Udfordringen bliver ikke mindre af, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har lagt sit parti til højre i udlændingepolitikken. Det presser DF på den økonomiske politik, mener han.

- Det er en regering, der ikke har vildt mange handlemuligheder på det fordelingspolitiske område. Alliancen mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er jo intakt, påpeger Erik Holstein.

- På flere områder vil de to partier spille sammen. Det sætter grænser for trekløver-regeringen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx