Af Fie West Madsen - 24/03-17 16:50

Blev millionær på lakrids: Nu kaster Johan Bülow sig over noget helt andetBlev millionær på lakrids: Nu kaster Johan Bülow sig over noget helt andet

32-årige Johan Bülow er blevet rig på at lave gourmetlakrids, og nu kaster han millionvis af kroner ind i et helt nyt projekt.

storybild

Lakrids by Johan Bülow har været en gigantisk succes, og nu kaster Lakridskongen sig over et helt nyt projekt. (Billede: Claus Bech)

Det skriver Børsen.

Lakrids by Johan Bülow startede for godt 10 år siden i et køkken på Bornholm, hvor lakridskongen selv er opvokset, og siden er virksomheden vokset hurtigt. Sidste år solgte Johan Bülow aktiemajoriteten i sin virksomhed til kapitalfonden Valedo, og nu har danskeren besluttet sig for at kaste en del af sine lakridsmillioner ind i virksomheden Sprout, som producerer blyanter.

Der er dog ikke tale om et helt almindeligt skriveredskab som det, vi alle kender fra folkeskolepenalhuset, for Sprout laver særlige blyanter, der kan plantes i jorden og blive til blomster og grøntsager, når blyanten er brugt.

Tomme låger - Bülows julekalender skuffer igen i år enkelte kunder
Tomme låger - Bülows julekalender skuffer igen i år enkelte kunder

Ifølge Børsen skyder Johan Bülow flere millioner i projektet, og planen er samtidig, at virksomheden skal femdoble sit salg frem til 2020.

Det skal blandt andet ske ved at forbedre en detailstrategi for virksomheden, der i dag blot sælger 25 procent af sine varer til detailmarkedet mens 75 procent går til erhvervskunder som Bank of America, Disney og hotel Marriott.

Foto: Claus Bech.

Med sin store investering får han samtidig en plads i virksomhedens bestyrelse, og lakridskongen understreger, at han ikke investerer i hvad som helst, men har valgt Sprout, fordi blyantvirksomheden har noget særligt over sig.

Nu vil Bülow lave skumfiduser
Nu vil Bülow lave skumfiduser

»Jeg har tre om ugen, der kontakter mig om sådanne investeringer, så der skal noget unikt til, inden jeg bruger den energi, tid og kompetence, der skal i pakken fra min side rundt om sådan en investering,« siger Johan Bülow til Børsen.

I 2014 blev Johan Bülow kåret som 'Årets leder', og gennem de seneste år har Lakrids by Johan Bülow haft massivt millionoverskud, som kun er steget.

LÆS OGSÅ: Johan Bülow sælger størstedelen af lakridssuccesen

LÆS OGSÅ: Dansk lakridskonge øjner tyske millioner efter stærkt år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx