Af Webstud/AS - 13/11-17 08:04; Opdateret: 13/11-17 08:26

Dansker meldt til politiet: Bruger hjemløse som 'menneskelig Pokemon GO'Dansker meldt til politiet: Bruger hjemløse som 'menneskelig Pokemon GO'

En britisk organisation for hjemløse har politianmeldt den danske kunstner Kristian von Hornsleth for sit værk 'The Homeless Tracker'.

storybild

Den danske provocateur Kristian von Hornsleth er blevet meldt til det britiske politi af en hjemløseorganisation for sit seneste kunstprojekt, »Hornsleth Homeless Tracker«, hvor man kan spore hjemløses færden mod et større beløb.

Det skriver Berlingske.

Hornsleth har tidligere beskrevet kunstprojektets tracking af de hjemløse som en slags »menneskelig Pokemon Go«. Den udlægning har dog vakt harme hos Safer Streets Team.

»Personligt bliver jeg frastødt ved tanken om det her,« siger organisationens projektleder Ian Bangay til Camden Web Journal, og tilføjer, at de har politianmeldt danskeren.

LÆS OGSÅ: Denne danske by har fået et 5 meter højt knojern: - Føj - skændsel!

Hornsleth, der lever af at provokere, er naturligvis ikke overrasket over reaktionen.

»Dette føjer bare mere til det store hykleri omkring hjemløseorganisationerne. De lever af at se folk lide, mens de sidder i deres store, fede kontorer. De foregiver at gøre en hel masse, så middelklassen kan donere penge og sove trygt om natten.«

LÆS OGSÅ: Ny udstilling: Hvorfor bliver vi så 'fucked up'?

Trods politianmeldelsen skal Kristian von Hornsleth ikke regne med at ryge bag tremmer, hvis man skal tro vicepolitikommissær Paul Clarke.

»Selvom nogle mennesker måske får en dårlig smag i munden over den måde, man viser særligt udsatte personer på, så er der ikke fundet konkrete lovovertrædelser,« siger Clarke til Camden Webjournal.

Hornsleth har tidligere skabt provokerende værker. For omkring 10 år siden fik han 100 indbyggere i en ugandisk landsby til at skifte navn til Hornsleth mod at de fik penge og svin. Uganderne hedder stadig Hornsleth i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Beboer fundet død efter brand på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx