Af Ritzau - 11/11-16 22:24

Københavns Universitet finder ny rektor i toppen af DTUKøbenhavns Universitet finder ny rektor i toppen af DTU

Nuværende prorektor for DTU Henrik Wegener bliver ny rektor for Københavns Universitet.

storybild

Henrik C. Wegener er udnævnt til ny rektor for Københavns Universitet. (Billede: Free/Mikal Schlosser / Ku)

Henrik C. Wegener, prorektor for DTU, overtager posten som rektor for Københavns Universitet 1. marts efter Ralf Hemmingsen.

Det skriver universitetet på sin hjemmeside og Henrik C. Wegener bekræfter nyheden på det sociale medie Twitter.

Wegener har en ph.d. i mikrobiologi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. De seneste fem år har han været prorektor på DTU med ansvar for blandt andet forskning.

- Vi har haft et stærkt og bredt felt af ansøgere. Bestyrelsen har valgt Henrik, fordi han både har de faglige og personlige kompetencer på plads, og fordi han gennem sin karriere har skabt gode resultater, både som forsker og som leder, skriver bestyrelsesformand for Københavns Universitet Nils Strandberg Pedersen.

Københavns Universitet fortalte sent i august at universitetets rektor gennem en lang årrække, Ralf Hemmingsen, ville forlade posten.

- Ralf Hemmingsen har stået i spidsen i en periode, hvor universitetet har udviklet sig så markant som internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesinstitution, at vi nu er et af Europas førende universiteter, sagde Nils Strandberg Pedersen på det tidspunkt.

Ifølge Henrik C. Wegener selv vil han have fokus på at fastholde Københavns Universitets forskning.

- Universitetet skal fortsat sikre samfundets behov for ny viden og dygtige kandidater. Kvalitet i uddannelse, og grundforskning på højeste internationale niveau, skal derfor stadig stå øverst på dagsordenen.

- Universitetet skal udvikles gennem kompromisløs satsning på stor forskningshøjde, skarp prioritering, rekruttering af forskere fra hele verden, samt inspirerende og krævende forskningsbaseret undervisning af international kvalitet, skriver Henrik C. Wegener i pressemeddelelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx