Af - 30/05-14 13:01

DMI: Badevejret er afblæst – risiko for regnDMI: Badevejret er afblæst – risiko for regn

Høj sol og varmegrader på 25-28, som så ud til at ramme Danmark i løbet af søndagen, er afblæst. I stedet er der nu risiko for regn tirsdag.

storybild

Høj sol og varmegrader på 25-28, som så ud til at ramme Danmark i løbet af søndagen, er afblæst. Det sikre badevejr lader sig vente på, og i stedet er der nu risiko for regn tirsdag. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Søndag så ud til at blive startskuddet på den danske sommer med flotte temperaturer på helt op til 28 grader visse steder i landet.

Frem med badetøjet - sommeren starter søndag
Frem med badetøjet - sommeren starter søndag

Men sådan ser det ikke ud længere. Prognosen har ændret sig, og badetøjet må blive i skuffen. I hvert fald lidt endnu.

- Nej, det bliver nok ikke helt oplagt badevejr, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Olaf Mathiassen, til metroxpress.

Han fortæller, at den næste periode bliver fin og solrig, men at temperaturerne 'kun' kommer til at ligge mellem 17 og 23 - tættest på de 17.

- Det bliver ikke ubrudt solskin, og der er samtidig risiko for, at der kommer et regnvejr ind over landet tirsdag, siger Olaf Mathiassen og understreger, at de endnu ikke med sikkerhed kan sige, om regnen falder eller ej. Gør den, er det de østlige egne, der er mest udsat.

Mange danskere vil dyrke motion på charterferien
Mange danskere vil dyrke motion på charterferien

Var danskerne blevet forkælet med 25-28 grader her i weekenden og søgt mod kysterne, var det ifølge Olaf Mathiassen et koldt gys, der ventede de badelystne.

- På denne tid af året ligger vandtemperaturerne - bortset fra de helt lavvandede områder – på omkring 10 til 16 grader, så det er for de seje. Det er først omkring 1. juli, vi får mere behagelige temperaturer omkring de 18-20 grader, siger Olaf Mathiassen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Line Baun: Måske sidder de og får sig...
bt.dk
Barcelona-stjernens sidste finale:...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx