28/07-15 15:30

Ny flåt-sygdom kan gå under lægens radarNy flåt-sygdom kan gå under lægens radar

Et internationalt forskerhold har opdaget en bakterie i flåter, hvis symptomer gør den svær at identificere.

storybild

(Billede: Polfoto)

Forskere i Danmark har opdaget en bakterie kaldet Borrelia miyamotoi i danske flåter. Bakterien giver ikke de karakteristiske symptomer på et flåtbid og går derfor under lægernes radarer, skriver Videnskab.dk.

- Miyamotoi tænder ikke de advarselslamper, som Borrelia normalt skal tænde, siger Rene Bødker, der er epidemiolog ved DTU Veterinærinstituttet, og som er en del af det internationale forskerhold bag opdagelsen til Videnskab.dk

Normalt når en flåt har boret sig ind i huden og smittet med sygdommen borreliose, der kan give hjernebetændelse og lammelser, kommer der et afslørende rødt udslæt, hvilket gør det nemt at behandle hurtigt.

Advarsel: Populært flåt-trick kan være farligt
Advarsel: Populært flåt-trick kan være farligt

Men Borrelia miyamotoi giver nogle helt andre symptomer. Den nyopdagede bakterie forårsager i første omgang muskelsmerter og tilbagevendende feber, hvor en flere dag lang feber forsvinder for så at vende tilbage omkring 10 dage senere.

- Det er ret sjældent, at man får et hududslæt, når man bliver inficeret med Borrelia miyamotoi, siger Rene Bødker og fortsætter:

- Når man ovenikøbet siger, at man har feber, som kommer igen og igen, så tror jeg ikke, at der er ret mange praktiserende læger, der vil tænke "av, det er nok en Borreliainfektion". Så der er risiko for, at sådan en infektion overses hos lægen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Otte mænd fængslet efter knivstikkeri
bt.dk
Skidt nyt for landsholdet: Danmarks...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx