Af - 08/12-13 13:22; Opdateret: 08/12-13 13:40

89.000 kroner for at få Flemming hjem fra Tyskland89.000 kroner for at få Flemming hjem fra Tyskland

Danske Flemming Funch var strandet i Tyskland med en hjerneblødning, og det kostede mere at få ham hjem, end konen havde råd til

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det var et rent mareridt, da den danske vognmand Flemming Funch fik en hjerneblødning, mens han var i Tyskland.

Her skulle han aflevere en pakke, men han blev fundet på en parkeringsplads.

Det skete den 13. november i år.

Flemming kom på et tysk hospital, men var efterfølgende nødt til at forblive i Tyskland, fordi han ikke var dækket af en hjemrejseforsikring.

Og da konen Anne kontaktede forsikringsselskabet SOS, var regningen ubetalelig høj.

- Jeg var rystet, da jeg hørte, at det kom til at koste 89.000 kr. at få ham hjem. Jeg spurgte forsikringsselskabet SOS, om jeg kunne betale lidt af gangen, men det kunne jeg ikke. De skulle nærmest have hele beløbet kontant, var mit indtryk, fortæller Anne Funch til bt.dk.

Heldigvis for familien Funch kom deres historie en bedemand for øre via en indsamlingsgruppe på Facebook.

Bedemanden havde kontakt til samarbejdspartneren 'Ambulancetjenesten,' og sammen fik de Flemming hjem, som siden i går har ligget på Glostrup Hospital.

SOS International forklarer til bt.dk, at man assisterer rejsende på vegne af forsikringsselskaber. Det gule kort dækker kun behandlingsudgifter, men ikke hjemtransport.

- Vi handler kun på vegne af forsikringsselskaber. Det vil sige, det er forsikringsselskaberne, der stiller garantier for deres kunder i forhold til alt det arbejde, vi udfører. Selv om vi gerne ville, og det er den værste situation man kan stå i, så kan vi ikke pludselig begynde at lave en afdragsordning med private kunder. Vi er underleverandør til forsikringsselskaberne, så det vil kræve et andet set-up, hvis vi skal lave afdragsordninger, siger Lene Hasting Toft, pressechef i SOS International.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx