Af Ritzau - 04/07-16 12:21

Forsker: Drop lektierne i sommerferienForsker: Drop lektierne i sommerferien

Skoleferien er i fuld gang, og børnene har for længst smidt skoletasken over i det fjerneste hjørne af værelset.

storybild

(Billede: Scanpix)

Der skulle den også gerne blive, indtil klokken ringer ind til time igen i august, mener lektor ved Danmarks Pædagogiske Institut Ida Wentzel Winther, der forsker i børns behov for pauser.

- Ferien er et nødvendigt pusterum, hvor børnene kommer så langt væk fra hverdagen som muligt. For hvis de ikke får den pause, bliver resten af skoleåret meget tungt, siger hun til DR SYD.

Lærer gav sine elever helt specielle lektier for - nu kaldes hun verdens bedste lærer
Lærer gav sine elever helt specielle lektier for - nu kaldes hun verdens bedste lærer

Tidligere har amerikanske forskere ellers påvist, at, at børn kan miste op til en måneds lærdom, hvis de ikke bruger skolekundskaberne i løbet af sommerferien. Det bekymrer dog ikke Ida Wentzel Winther.

- Det kan godt være, de er lidt langsomme i optrækket, hvis man måler dem dagen efter, de er startet i skole igen. Men jeg tror, at de mister mere på den lange bane, hvis de ikke får den pause, siger hun.

Sådan straffer en lærer sine to elever for ikke at have lavet lektier
Sådan straffer en lærer sine to elever for ikke at have lavet lektier

Den opfordring har de taget til sig på Ravsted Børneunivers i Aabenraa, der ellers tidligere gav eleverne lektier med hjem i sommervarmen. Her mener skoleleder Judith Gripping, at lektierne giver et unødvendigt pres.

- Det bliver hurtigt til en indbyrdes konkurrence om, hvem der kunne læse flest sider i ferien. Det er ikke specielt godt, hvis man er en af dem, der har lidt sværere ved at læse, siger Judith Gripping.

Fire danske unge tjener 75.000 kroner på skoleopgave
Fire danske unge tjener 75.000 kroner på skoleopgave

I dag giver skolen kun eleverne en opfordring om at læse lidt, enten alene eller sammen med forældrene i ferien, men det er ikke længere noget krav.

LÆS OGSÅ: Migræne smadrer uddannelsesdrømme for tusindvis af unge kvinder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx