Af Ritzau - 27/09-16 15:31

Lukas Graham skal kæmpe mod Adele, Drake og BieberLukas Graham skal kæmpe mod Adele, Drake og Bieber

Ved årets MTV Europe Music Awards er bandet nomineret til flere priser og konkurrerer mod de store stjerner.

storybild

Lukas Graham har et hav af priser i bagagen, men til årets MTV Europe Music Awards i Rotterdam 6. november er det de helt store kunstnere, bandet er oppe imod. Bandet er nomineret til årets bedste sang, bedste nye kunstner og bedste gennembrud. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Lukas Grahams internationale succes med udgivelsen af singlen "7 Years", ser ikke ud til at have toppet.

Bandet er nemlig nomineret til intet mindre end tre prestigefulde priser til dette års MTV Europe Music Awards i Rotterdam 6. november.

Lukas Graham er oppe imod de tunge drenge, når megahittet "7 Years" kæmper mod Justin Biebers "Sorry", Adeles "Hello", Rihanna og Drakes "Work" og Seeb-remixet af den populære Mike Posner-sang "I took a pill in Ibiza" om at blive årets bedste sang.

Bandet er også nomineret til bedste nye kunstner og bedste gennembrud.

Lukas Grahams album "Blue Album" er strøget til tops og er landet på en tredjeplads på den amerikanske albumliste Billboard 200.

Danske kunstnere som Aqua og Volbeat har før været tæt på top fem, men ingen af dem har kravlet så højt som den 27-årige danske sanger, der er flyttet til USA med sit band for at skabe sig et internationalt navn.

På den britiske albumliste er Lukas Graham strøget ind på en andenplads, og helt til tops er Lucas Graham i Australien, hvor "Blue Album" har haft en førsteplads på hitlisten.

Herhjemme har bandet allerede vundet utallige priser. Ved Danish Music Awards i 2015 vandt de prisen for årets danske udgivelse, årets publikumspris og årets danske popudgivelse.

Samme år vandt de yderligere fire priser ved Gaffa-prisen for årets band, årets danske hit, årets danske popudgivelse og årets danske album.

Lukas Graham brød for alvor igennem med hittet "Ordinary Things", der blev P3's uundgåelige i 2011.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx