Af Jesper Larsen - 24/08-17 18:43

Vildkat hentede hjælp til sine nødstedte killingerVildkat hentede hjælp til sine nødstedte killinger

Liss Markussen fodrede en flok vildkatte, da en af dem gik væk sendte lange blikke efter hende. Lissi fulgte med katten, og et øjeblik senere stod hun ved et beskyttelsesrum, hvor to små killinger sad fast

storybild

(Billede: Scanpix)

Falck måtte tirsdag aften tilkaldes, da Lissi Markussen fra Vejle fandt to små killinger, der sad fast i en beskyttelseskælder. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Lissi Markussen gik efter træning en tur forbi en park, der ligger centralt i Vejle ved Spinderihallerne. Der er  der ifølge den selverklærede dyreven rigtig mange vildkatte. Dem har hun fodret gennem mange år.

»Jeg har fulgt en kat - min  favoritkat - et stykke tid, og jeg så den gå over vejen. Den stoppede op nogle gange og kiggede ligesom efter mig, før den gik videre. Så kom jeg hen til den vold - beskyttelsesrummet,« fortæller hun til Vejle Amts Folkeblad onsdag morgen.

59-årige Lissi Markussen kunne høre miav'en, og troede umiddelbart, det kom fra nogle blokke. Men det viste sig at komme op fra luftrørene i beskyttelsesrummet. Her sad to små killinger fast og miavede.

Falck måtte tilkaldes, og de skræmte killinger blev reddet op af rørene. Herfra tog Lissi Markussen dem og satte dem et i et krat, hvor deres mor gemte sig.

»Ikke lang tid efter kunne jeg høre, at de suttede og stoppede med at mijave,« fortæller hun til sin lokale avis.

Onsdag morgen var den dog gal igen, da to killinger igen var faldet ned i beskyttelsesrummet, skriver avisen. Falck havde aftenen forinden havde været nødt til at fjerne en betonplade for at nå ned til killingerne. Men to killinger var altså faldet ned i rummet, igen, dagen derpå.

Brandvæsnet, som står for vedligeholdelse og drift at beskyttelsesrummene, måtte derfor en tur ud for at redde killing onsdag eftermiddag.

Nu har de sat hønsenet over hullerne, så det ikke sker igen.

 

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx