Af Christian Hansen - 17/10-17 22:53

Fund af barnelig i Glostrup: Tarme kan give politiet vigtig viden Fund af barnelig i Glostrup: Tarme kan give politiet vigtig viden

Politiet arbejder fortsat på at undersge omstændighederne omkring det spæde lig, der blev fundet i Glostrup mandag aften.

storybild

Efterforskere undersøger findestedet i boligområdet i Glostrup. Billedet her er fra mandag aften. (Billede: Jeppe Pedersen)

Københavns Vestegns Politi er ved at undersøge tekniske spor efter fundet af et dødt spædbarn mandag. Særligt barnets tarme kan give politiet vigtige svar i spørgsmålet om, hvad der er gået forud for de makabre omstændigheder.

Det var byggearbejdere, der mandag eftermiddag ved 14-tiden opdagede liget af barnet, der var nedgravet i et boligområde i Glostrup.

Siden har politiet med blandt andet hunde og forsvarets ammunitionsrydningstjeneste sikret sig tekniske spor, der forhåbentlig kan hjælpe til opklaring af sagen.

Politi og retsmedicinere arbejder på at identificere barnet, klarlægge dødsårsagen og et ligsyn har indtil videre kun kunnet fastslå, at der er tale om et spædbarn. Barnets alder og køn er endnu uvist. Men det kan barnets tarme måske give svar på.

»Vi håber blandt andet at kemiske undersøgelser af spædbarnets tarme kan give os svar på, om det var et nyfødt barn eller om barnet havde taget næring til sig,« siger Ole Nielsen til TV 2.

Vagtchefen efterlyser i en pressemeddelelse vidner i sagen.

»Vi mangler stadig resultater af vores undersøgelser, før vi kan frigive flere detaljer. Men jeg kan sige, at vi har sat en omfattende efterforskning i gang for at opklare hændelsesforløbet. Har nogen viden om et forsvundet spædbarn, hører vi gerne fra dem,« siger efterforskningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Kontakt Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Skelettet af et spædbarn er fundet i Glostrup. Spædbørn findes cirka en gang om året, men de fleste overlever.

Mandag fandt bygningsarbejdere skelettet af et spædbarn delvist nedgravet i et grønt område i Glostrup.

Cirka en gang om året findes et spædbarn efterladt, men det er sjældent, at de bliver slået ihjel. Få her et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

* 2016: En nyfødt pige bliver fundet i en affaldsskakt af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.

* 2015: Et spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

* 2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

* 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

* 2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

* 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

* 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

* 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

* 2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

* 2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

* 2007: Liget af et spædbarn bliver fundet i en plastikpose i en å i Odense.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Smadrer al modstand: Astralis vinder...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx