Af - 07/04-15 15:42

Broderens død gav Charlotte 776 nye søskendeBroderens død gav Charlotte 776 nye søskende

Den 18. juni hædres 10 ildsjæle med Fællesskabsprisen 2015. Blandt de nominerede er Charlotte Drue, der efter broderens død skabte et unikt fællesskab for danskere, som har mistet en bror eller søster.

storybild

44-årige Charlotte Drue skabte 'Søskendekram' efter broderens død. (Billede: Privatfoto)

I 2002 kørte Charlotte Drues lillebror sig selv ihjel i en soloulykke. I år er den nu 44-årige Charlotte Drue nomineret til Fællesskabsprisen 2015 for det fællesskab, hun skabte som følge af broderens død.

‘Søskendekram’ blev stiftet i 2004 og har i dag 776 medlemmer, der alle har det tilfælles, at de har mistet en bror eller søster.

- Det er et frirum, hvor det er okay at være glad, ked af det, skrige, hade eller elske. Man finder ud af, at alle de mærkelige tanker, man har i hovedet er okay, siger Charlotte Drue om ‘Søskendekram’.

Fællesskabet fungerer primært som en lukket gruppe på Facebook. På den måde sikres det, at der kun er medlemmer, som faktisk har mistet en søskende.

- Man føler sig alene, og derfor er det en kæmpe lettelse at finde andre, der har det ligesom en selv. Der dannes mange venskaber derinde, fordi man har den fællesnævner, og når man kan snakke ærligt om døden, kan man snakke ærligt om alt, siger hun.

- I går lagde jeg et opslag op, og i dag skal jeg scrolle langt ned for at finde det. Folk har så meget, de gerne vil af med, siger en glad Charlotte Drue. Foto: Privat

Aktiviteten i gruppen er stor, og det samme er støtten til hinanden, siger Charlotte Drue, der selv kan få en klump i halsen, når hun læser med.

- Ja, når der lægges billeder op, hvor folk simpelthen har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og man kan tænke på, at denne her person aldrig bliver voksen. Det er så meningsløst, siger Charlotte Drue, der mener, at hun har fået 776 nye søskende.

- Jeg plejer at sige, at ligeså mange medlemmer, vi har i gruppen, ligeså mange nye søskende har jeg fået. Hvis jeg er ked af det og skriver derinde, er der straks nogle, der skriver pæne ting tilbage.

Kender du en, der fortjener at blive nomineret til Fællesskabsprisen 2015? Så kan du gøre det her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx