Af Peter Astrup - 03/10-17 18:30; Opdateret: 03/10-17 18:44

Professor: Drabsvideoer belaster Peter Madsens sagProfessor: Drabsvideoer belaster Peter Madsens sag

Politiet har fundet videoer med henrettelser på Peter Madsens computer. Det belaster hans sag, vurderer juraprofessor.

Ubådssagen - Peter Madsen - Kim Wall

Genoplev dagens retsmøde minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Dagens retsmøde i Københavns Byret belastede Peter Madsen yderligere. Det vurderer professor i retsvidenskab Eva Smith.

På retsmødet kom det frem, at politiet havde fundet adskillige videoer af tortur og drab på kvinder. Der er ifølge anklagemyndigheden tale om optagelser af ægte drab på kvinder. Videoerne stammer fra udlandet, men det vides endnu ikke hvorfra.

»Det er belastende for ham. Det må man nok sige,« siger Eva Smith.

Ifølge anklager Jakob Buch-Jepsen er der tale om ægte drab.

»Vi har set på hans computer, hvor der var links, som førte videre til en harddisk. Det er nogle henrettelsesvideoer, og det er vigtigt for mig at påpege, at det er ikke er videoer produceret af Peter Madsen, men det er nogle videoer, som efter vores opfattelse indikerer, at man kan have interesse for fetich, tortur og drab. Der er nogle meget alvorlige videoer om henrettelser på kvinder. Det er ægte videoer optaget i udlandet,« sagde Jakob Buch-Jepsen efter retsmødet.

I retten forklarede Peter Madsen, at den pågældende computer havde været tilgængelig for en række andre personer, da den stod i hans værksted.

Peter Madsen hvisker nu noget til sin forsvarer, og han får lov at få ordet. Han taler roligt og kigger ind i kameraet, mens han fortæller:»Jeg vil gerne præcisere, at både den computer og de flytbare medier, som er fjernet fra Raket-Madsens ejendom, er ikke min ejendom. Det er ikke mit nødvendigvis. Der er en række personer, der har haft adgang til computer og flytbare medier,« sagde han i retten og henviste bl.a. til en praktikant, som har haft adgang til værkstedet.

SE VIDEO: Drabschef efter Peter Madsens retsmøde: Vi vil lede efter ligdele i 10 dage mere:

Eva Smith forklarer, at man - ud fra det som blev fremlagt i retten - ikke kan udelukke, at det ikke er Peter Madsens videoer. Hun fastholder alligevel, at videoerne belaster hans sag.

»Det er jo en forklaring, som man ikke hundrede procent kan afvise. Men når man ser på det samlede billede, så forekommer det, at det er mest sandsynligt, at vidoerne tilhører ham,« siger Eva Smith.

Under tirsdagens retsmøde i Københavns Byret besluttede en dommer, at Peter Madsen skal sidde varetægtsfængslet til 31. oktober.

Genoplev tirsdagens retsmøde i LIVE-bloggen herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død efter fald fra vindue
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx