Af Christian Winther Johansen - 06/05-18 11:22

Avis: Politi tilbageholdt info om voldtægtssagAvis: Politi tilbageholdt info om voldtægtssag

En sag omkring en voldtægt og en mulig voldtægt af to 14-årige piger blev først offentligt kendt efter et tip til en avis.

storybild

Broen Shopping Center i Esbjerg. (Billede: Google Maps)

Den 31. marts blev en 14-årig pige voldtaget, mens hendes 14 årige veninde blev forsøgt voldtaget af to afghanske mænd på henholdsvis 16 og 20 år på toiletter i shoppingcentret Broen i Esbjerg.

JydskeVestkysten var først ude med historien den 29. april, næsten en måned efter, at hændelserne skete. Og ifølge avisen valgte Syd- og Sønderjyllands Politi ikke at melde noget ud om sagen af sig selv.

Ifølge avisen var det først, da de havde modtaget et tip og efterfølgende kontaktede politiet, at man bekræftede sagen. Det skriver JydskeVestkysten lørdag.

Her har man således spurgt politiet, hvorfor man har valgt ikke at melde noget ud. Politiet ønskede ikke yderligere omtale af sagen af hensyn til ofrene, lyder det fra stabschef i Syd- og Sønderjyllands Politi, Lene Roesen, til avisen.

'Vi vurderede, at der i denne sag var et særligt hensyn at tage til de to forurettede, der som bekendt kun er 14 år og netop havde været udsat for en stærkt traumatiserende oplevelse. Der var endvidere ikke behov for, at efterlyse de formodede gerningsmænd, da vi vidste, hvem de var. Derfor gik vi ikke ud i offentligheden med oplysninger om sagen. Generelt kan vi oplyse, at politiet i hvert enkelt tilfælde vurderer, om vi selv skal gå offentligt ud i forhold til en sag. Det kan for eksempel være, hvis der er behov for at efterlyse mulige gerningsmænd. De formodede gerningsmænds nationalitet har ingen betydning for denne vurdering, uanset om der er tale om danskere eller udlændinge. Det er en konkret vurdering, politiet foretager,' skriver stabschefen.

Det har fået avisen til at stille yderligere spørgsmål ved, om offentligheden ikke har krav til at vide, hvad der er foregået på et offentligt sted, om man frygtede at miste andre henvendelse, hvis andre havde oplevet det samme, og om man var bange for ikke at få vidner på banen. Det vælger stabschef Lene Roesen ikke at svare på, mens hun henviser til det skriftlige svar.

Retsordfører i Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen fortæller til JydskeVestkysten, at han vil tage sagen om politiets manglende åbenhed op med justitsminister Søren Pape Poulsen (K). I den pågældende sag er han ikke enig med Syd- og Sønderjyllands beslutning om ikke at oplyse om sagen af sig selv.

»Det lyder jo pænt, og jeg har al tænkelig sympati med ofrene i sagen, men det er simpelthen for tyndt. Hvis man skulle tage den slags hensyn, ville almindelige mennesker jo ikke ane, hvad der foregår i samfundet,« siger Peter Kofod Poulsen til mediet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx