Af - 29/12-16 12:49; Opdateret: 29/12-16 13:02

Disse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmandDisse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmand

S og DF er klar til at lade motorvejskameraer overvåge danskerne, hvis politiet har brug for det. I sagen om Emilie Meng kunne det have været brugbart, da to kameraer sidder placeret ved den afkørsel, hvor hendes lig blev fundet.

storybild

Rundt omkring på det danske motorvejsnet har Vejdirektoratet flere end 300 kameraer opsat.

To af dem sidder placeret på E20 Vestmotorvejen ved frakørsel 34 Borup. Den afkørsel, man ville benytte, hvis man skulle tage sig ind i området omkring Regmarks Bakke, hvor liget af Emilie Meng juleaftensdag blev fundet i en sø.

Vejdirektoratet har ved E20 Vestmotorvejen ved Borup to kameraer opsat vest og øst for frakørsel 34 Borup. Det ene peger mod mod Ringsted. Det andet mod Køge. Foto: Google Maps

Placeringen af de to kameraer kunne have givet håb om, at gerningsmanden - eller gerningsmændene - såfremt de havde kørt ad Vestmotorvejen, var blevet fanget på video, før og efter de skillede sig af med Emilies lig i det store naturområde.

Problemet er bare, at håbet eksisterer ikke. Det samme gælder optagelserne.

Politiet har fået 80 tip efter Emilie blev fundet: En del af dem er interessante
Politiet har fået 80 tip efter Emilie blev fundet: En del af dem er interessante

- Kameraerne viser kun et øjebliksbillede af det, de ser. De overvåger, men optager ikke, siger pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen, til metroxpress.

Det skal der laves om på
Spørger man S og DF, ser de gerne, at der kommer mere overvågning på det danske motorvejsnet, så politiet har adgang til mere materiale i efterforskningssager.

- Hvis politiet vurderer, at det kan være brugbart for dem i forbindelse med drabssager med videre, så er vi åbne over for det. Men det skal hvile på faglig vurdering fra politiet, siger retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen.

Kollega hos Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen er enig.

- Jeg synes, det er en super god idé, som vi bare skal få rullet ud med det samme. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi har optagelser liggende i op til seks måneder, hvor vi så kan gå tilbage og bruge dem i forbindelse med opklaring af diverse sager, siger han til metroxpress og fortæller, hvordan det i forbindelse med Emilie Meng-sagen kunne have vist sig at være brugbart:

- I den pågældende sag med Emilie Meng ville det have været brugbart, hvis man kunne finde gamle, lagrede optagelser frem. Måske ville man så have haft optagelser af en morder, siger han.

Retsmediciner: Her kan der være vigtige spor på Emilies lig
Retsmediciner: Her kan der være vigtige spor på Emilies lig

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som står for efterforskningen af Emilie Meng-sagen, så man gerne, at man havde adgang til endnu flere detaljer i opklaringsarbejdet.

- Det er altid godt at få så detaljerede oplysninger i en sag som muligt, og vi bruger videoovervågning i mange sammenhænge og har stor glæde af det, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder i sagen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet: Emilie Meng blev udsat for en forbrydelse
Politiet: Emilie Meng blev udsat for en forbrydelse

Søren Ravn-Nielsen mener dog, at det må være op til politikerne at beslutte, om de 300 kameraer, der lige nu blot bruges til øjebliksbilleder, i fremtiden også skal lagre optagelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx