Af Ritzau - 03/11-16 14:12; Opdateret: 03/11-16 14:53

Dansker idømt millionbøde efter to år i thaifængselDansker idømt millionbøde efter to år i thaifængsel

Sag om momssvindel, som har været årevis undervejs, er afgjort i Hjørring. Straffen er 6,5 millioner i bøde.

storybild

En nordjysk forretningsmand er blevet idømt en bøde på 6,5 millioner kroner i en sag om momssvindel. Han slap for fængselsstraf, fordi han allerede har siddet fængslet i Thailand i to år. (Billede: Free/David Ademas)

En nordjysk mand skal betale 6,5 millioner kroner i bøde for momssvindel, som blev begået helt tilbage i starten af 00'erne.

Årsagen til, at sagen først bliver afgjort så mange år senere, er, at den nu dømte forretningsmand Peter Jensen rejste til Thailand for cirka seks år siden.

Da sagen begyndte at rulle, blev Peter Jensen efterlyst. Derefter blev han i 2014 anholdt i Thailand, hvor han endte med at sidde i fængsel i to år, før han blev løsladt og sendt til Danmark.

Anklageren i sagen, David Schmidt Hvelplund, havde krævet, at manden fik en tillægsstraf i et dansk fængsel. Men det valgte Retten i Hjørring at lade ham slippe for.

- Man vidste ikke præcis, hvor lang tid han havde siddet fængslet i Thailand for den danske sag. Derfor valgte retten at lade tvivlen komme ham til gode, siger anklageren.

Thailandske myndigheder ville i første omgang ikke udlevere Peter Jensen til Danmark på grund af nogle verserende sager i Thailand.

Nordjyske Stiftstidende har tidligere fortalt, at han blev idømt 18 måneders fængsel i Thailand på grund af gæld, som var opstået, netop fordi Peter Jensen sad i fængsel.

Peter Jensen er torsdag dømt for mellem 2003 og 2010 at have snydt med skat og moms i blandt andet sin gulvlæggervirksomhed i det nordvestlige Vendsyssel.

Ifølge anklager David Schmidt Hvelplund erkendte forretningsmanden de fleste forhold i sagen.

Hvis Peter Jensen ikke kan betale bøden, skal han i fængsel i 60 dage.

Sidste år fortalte han til Nordjyske Stiftstidende om sin tid i det thailandske fængsel. Her fortalte han, at der var 374 mennesker på 200 kvadratmeter, og at de sov på gulvet som sardiner i en dåse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx