10/09-13 09:55

EL skoser Corydon for at støtte resultatlønEL skoser Corydon for at støtte resultatløn

Enhedslisten afviser offentlig resultatløn, som finansministeren åbner for, siger gruppeformand Per Clausen.

storybild

(Billede: Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO/Arkiv)

Regeringen bør ikke aflønne offentligt ansatte med resultatløn, selv om finansminister Bjarne Corydon (S) ser positivt på Produktivitetskommissionens rapport, hvor der peges på, at netop resultatløn gavner offentligt ansattes produktivitet.

Det siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.

Læs også: Corydon: Resultatløn til offentligt ansatte en god idé

- Der er ingen finansminister, der ikke har støttet resultatløn siden Mogens Lykketoft i 90'erne. Det er bare den sædvanlige sang. Der er intet nyt i, at Bjarne Corydon også går ind for det, siger Per Clausen.

- Der er heller intet nyt i, at jeg ikke tror, at det løser nogen udfordringer. Problemet er, at så skal man finde ud af, hvad man måler på. Typisk kommer man til at måle på kvantitet, som går ud over kvaliteten.

Produktivitetskommissionen mener, at "præstationsafhængig løn" i private virksomheder giver færre sygedage samt mere tilfredse og effektive medarbejdere,

Derimod mener fagforbundet FOAs formand, Dennis Kristensen, at resultatløn gør mange offentligt ansatte fattigere og kun få rigere.

Finansministeren afviser ikke forslaget.

- Jeg er enig med Produktivitetskommissionen i, at man kan overveje, om resultataflønning kan anvendes på en mere kvalificeret måde i den offentlige sektor, end tilfældet synes at være i dag, siger Bjarne Corydon til Berlingske.

Per Clausen lytter hellere til Produktivitetskommissionens andet forslag om at overlade mere ansvar til de offentligt ansatte.

- Jeg er ikke så optaget af, at ledere skal have mere magt. Man skal hellere bruge den viden og de kompetencer, medarbejderne har. Det, tror jeg, skaber resultater.

- At en finansminister går ind for resultatløn, er verdenshistoriens ældste nyhed, siger Per Clausen.

Resultatløn skaber ikke mere dynamik, fordi offentligt ansatte samarbejder, mener han.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk ekspert mødte Wozniacki: Jeg...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx