Af Sebastian Bjerring Jensen - 29/12-17 18:31; Opdateret: 29/12-17 18:42

14-årige Peder havde mareridts-nytår: Nu har han et stort budskab til alle14-årige Peder havde mareridts-nytår: Nu har han et stort budskab til alle

Det var den allersidste raket, der skulle fyres af. Og så endte den med at ændre 14-årige Peder Gejls liv for altid.

storybild

Med tre procent syn tilbage på det ene øje, tinnitus og daglig hovedpine har Peder Gejl fra Esbjerg fået varige mén efter det uheld, han ved sidste nytårsaften var ude for.

Det skriver TV SYD.

Sammen med en kammerat skulle den dengang 13-årige dreng fyre den sidste raket af med sin kammerat, men i stedet for flyve op i luften og male himlen med flotte farver, sprang den på stedet.

Kammeraten havde sikkerhedsbriller på, men det havde Peder ikke. Det kostede synet på det venstre øje, men også Peder Gejls barndomsdrøm.

»Jeg har altid gerne ville være styrmand. Men jeg kan ikke tage navigatøruddannelsen kun med ét øje. Så det bliver jeg aldrig nu,« fortæller Peder Gejl til TV SYD.

I dag tager Peder Gejl med den lokale landbetjent ud på skoler og opfordrer eleverne til at passe på, når de fyrer fyrværkeri af.

Og det virker. Til TV SYD fortæller landbetjenten, at han kan komme med alle de tips og råd, han kender til, men at eleverne først for alvor vil lytte, når Peder Gejl tager ordet.

Cirka tre ud af fire fyrværkeriuheld rammer drenge og mænd i alderen 15-35 år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx