Af - 23/06-15 18:59; Opdateret: 23/06-15 19:13

Stina med snit på 13,6: Jeg bruger ikke så meget tid på lektierStina med snit på 13,6: Jeg bruger ikke så meget tid på lektier

Stina Sonne har i dag fået et af Danmarks højeste gennemsnit. Men super-studenten har ingen klar køreplan for fremtiden - nu vil hun bare gerne nyde et sabbatår.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre og se flere billeder af super-studenten.

Der er hele 29 12-taller på 20-årige Stina Sonnes karakterbevis. Det betyder, at hun i dag afslutter hhx på handelsgymnasiumet i Ishøj med et gennemsnit på 13,6, hvis hun søger ind på en uddannelse inden for to år. Hun får nemlig både bonus for ekstra a-fag samt bonus for at søge videregående uddannelse inden for to år efter afslutning.

Men selvom Stina Sonne lyder som en ung kvinde, der ambitiøst og kompromiløst jagter 12-taller, betyder karakterer ikke det store i hendes hoved.

- Det lyder irriterende, når jeg siger det, men karakterer har aldrig rigtigt betydet det store. Jeg har altid godt kunne lide at gå i skole og har forholdsvist let ved tingene. Jeg er selvfølgelig glad for hvert et 12-tal, men mere betyder det heller ikke, siger Stina Sonne.

På karakterbeviset er der hele 29 tolv-taller og to 10-taller - i skriftligt dansk og afsætning.

- Jeg er også rigtig glad for mine 10-taller. Det er mest de andre på skolen, som bliver skuffede på mine vegne, når jeg får et 10-tal, men i virkeligheden er jeg lykkelig. Havde aldrig troet, jeg skulle få så mange 12-taller i gymnasiet - havde regnet med langt flere 10-taller, siger studenten til metroxpress.

Kathrine med et snit på 12.2: - Jeg er nervøs for ikke at komme ind
Kathrine med et snit på 12.2: - Jeg er nervøs for ikke at komme ind

Hun ved godt, at hun i mange andres øre lyder som en, der kun sidder og læser dagen og natten lang, men har ved siden af skolen brugt meget tid med sin kæreste og også dyrket gymnastik.

- Jeg bruger egentlig ikke så meget tid på lektier, men sørger for at følge med og bruge tiden fornuftigt, når jeg er i skolen.

Stina Sonne valgte hele to ekstra a-fag. Det giver en mulighed for at gange sit snit med 1,06, men Stina gjorde det ikke kun for gennemsnittets skyld.

- Selvfølgelig er det fedt at kunne gange sit snit op, men jeg vidste, at man fik en studietur til Kreta, hvis man havde matematik på a-niveau, og det synes jeg lød rigtig sjovt. Så får man lidt sol inden galla-festen, siger hun og smågriner.

Hvad fremtiden bringer, ved Stina Sonne endnu ikke. Hun har et snit til at komme ind på International Business på CBS - en uddannelse der sidste år krævede et snit på 12,1 for at komme ind på kvote et.

- Jeg vil ikke søge ind på International Business, bare fordi jeg kan. Jeg vil først og fremmest holde et sabbatår, hvor jeg vil finde et arbejde og ud og rejse. Så overvejer jeg at søge ind på jura eller ha-almen næste år, lyder det fra Stina Sonne.


Flere dygtige elever vælger erhvervsuddannelserne
Flere dygtige elever vælger erhvervsuddannelserne

Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet
Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet

17-årige Selma står frem: Rystede af skræk under eksamen
17-årige Selma står frem: Rystede af skræk under eksamen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx