Af Ritzau - 05/01-17 10:22; Opdateret: 05/01-17 11:11

Socialdemokrater stiller flest spørgsmål til ministreSocialdemokrater stiller flest spørgsmål til ministre

Paragraf 20-spørgsmålene er et vigtigt demokratisk redskab, mener årets mest spørgeivrige politiker.

storybild

Socialdemokraten Rasmus Horn Langhoff er det folketingsmedlem, der har stillet flest spørgsmål til ministrene i det forgangne folketingsår. Det har både været om ligestilling og om emner, der er vigtige for det område, hvor han er valgt, Vestsjælland, forklarer han. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø)

Socialdemokraten Rasmus Horn Langhoff er det folketingsmedlem, der har stillet flest af de såkaldte paragraf 20-spørgsmål til ministrene i folketingsåret 2015-2016. Det fremgår af årsberetningen fra Folketingets administration.

Rasmus Horn Langhoff, der er ligestillingsordfører for S, har stillet 74 paragraf 20-spørgsmål.

Også anden- og tredjepladsen over årets mest spørgelystne medlemmer indtages af socialdemokrater. Nemlig Lea Wermelin med 47 spørgsmål og Rasmus Prehn med 44 spørgsmål.

- Jeg bruger spørgsmålene til at passe mit arbejde. Både inden for mit ordførerskab og i forhold til mit lokalområde i det vestsjællandske, siger Rasmus Horn Langhoff.

- Det er et værdifuldt redskab til at få information ud af ministrene, mener han.

- Det sikrer, at ministrene deler ud af den information, de har, så vi træffer beslutninger ud fra et oplyst grundlag.

Han nævner blandt andet Kalundborgmotorvejen og Tølløsebanen som nogle af de lokale trafikpolitiske sager, han har stillet spørgsmål om.

Paragraf 20-spørgsmålene er opkaldt efter den paragraf i Folketingets forretningsorden, som de stilles efter. Den siger, at ministrene skal svare inden for seks hverdage.

Den frist overholder ministrene næsten. Den gennemsnitlige svartid var 6,3 hverdage i det forgangne folketingsår. Det er en lille stigning fra det forrige folketingsåret, hvor ministrene i gennemsnit svarede inden for 6,2 hverdage.

I alt blev der stillet 1527 paragraf 20-spørgsmål. 1042 af dem var til skriftlig besvarelse.

Paragraf 20-spørgsmål stilles af folketingsmedlemmerne direkte til en minister. Spørgsmålene skal være "kort og bestemt affattet og kan være ledsaget af en kort skriftlig begrundelse", fremgår det af forretningsordenen.

De skal desuden kunne besvares "på grundlag af information, der er umiddelbart tilgængelig for ministeren".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Har du tænkt over, hvorfor der altid...
bt.dk
Udstemt 'X Factor'-deltager: 'Det var...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx