Af - 27/04-14 13:47

Kvinder har aldrig haft det så skidtKvinder har aldrig haft det så skidt

Kendt forfatter: - Kvinders vilkår er de ringeste nogensinde, og onlinemiljøet er een stor skraldepose fuld af nedgøring af kvinder.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)


- Mænd har aldrig været så lidt tolerante over for kvinder, som de er nu. De er endnu mindre tolerante end, de var i 1970'erne.

Det siger, den internationalt kendte forfatter og kvindeforkæmper, Germaine Greer, som midt i 70'erne udgav den verdensberømte bog 'Den kvindelige eunuk, som for alvor satte kvindesagen på den globale dagsorden.

Danske kvinder vil have silikonenumser: Kirurg opererer ny numse hver uge
Danske kvinder vil have silikonenumser: Kirurg opererer ny numse hver uge

- Der er ikke sket nogen frigørelse af kvinder, end ikke nogen seksuel frigørelse, har vi opnået. Det eneste der er sket er, at den kommercielle porno blev sat fri, fantasierne blev sat fri, men ikke menneskene, argumenterer hun i en ny BBC-dokumentar, som handler om voldtægttrusler og vold mod kvinder på nettet, i computerspil og i popvideoer.


- Forholdene er blevet meget værre for kvinder siden, jeg skrev Den kvindelige Eunuk, siger Germaine Greer, som blandt andet peger på volden og nedgørelsen af kvinder online som bevis på, at mænd nedvurderer kvinder endnu mere end for 40 år siden.

Hustruvold i fokus i ny Vogue-modeserie
Hustruvold i fokus i ny Vogue-modeserie

- Jeg havde aldrig troet, at de sociale medier ville blive denne forfærdelige skraldepose af nedvurderinger, siger hun og fortsætter:

- Nu om dage forventer kvinder, at mænd vil dele livet, de ønsker at udføre det samme arbejde, de ønsker at spille de samme spil, de ønsker at have det samme sociale liv, og jeg tror det driver mændene til vanvid. Og resultatet synes at være, at de er om muligt endnu mindre tolerante overfor kvinder, end de var tidligere, uddyber Germaine Greer.

Computerspil giver voldelige tendenser
Computerspil giver voldelige tendenser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx