Af - 02/05-16 04:00; Opdateret: 02/05-16 13:43

22-årige Nicklas skammer sig over sine bryster: \22-årige Nicklas skammer sig over sine bryster: "De kaldte mig store tøs"

Hver tredje mand har kvindelige bryster, viser ny undersøgelse. Det har Nicklas fra Vejle haft, siden han var 11, og det betyder, at han sjældent går udenfor.

Bildstrecke im Grossformat »
Nicklas Mindegaard fra Vejle er træt af sine bryster. Klik videre for at se, hvordan hans overkrop ser ud uden t-shirt. Ingen i hans familie har det, selvom de også er overvægtige. Det er nemlig ikke altid, at det er overvægt, der giver de kvindelige bryster. Læs mere om årsagen til gynækomasti, ved at trykke på linket. Nicklas Mindegaard tager aldrig t-shirten af, når han er på stranden eller i badeland. Nicklas Mindegaard går kun i sorte t-shirts, da han har hørt, at det slanker. Den værste farve at gå i er ifølge Nicklas Mindegaard grøn. Man kan ikke træne brystmusklerne til at rejse sig eller stramme sig ind. Hvis bryster først falder, skal der en operation til, for at brysterne kan rejse sig igen. Det oplyser Jesper Nygart, indehaver af Nygart Privathospital. Når mænd har kvindelige bryster, svarer det til, at en kvinde ikke har nogen bryster. At hendes brystkasse er flad som et strygebræt, mener sexolog Jakob Olrik. Han har fornyligt udtalt sig om emnet til metroxpress. Læs den artikel, som han medvirker i ved at trykke på linket. Hos drenge i puberteten vil gynækomasti ofte være forbigående og kræver ikke behandling, oplyser Slaven Boljanovic, speciallæge i plastikkirurgi ved Privathospitalet Mølholm. Alder har en betydning. Ældre mænd har en mere slap hud, så de skal typisk have lavet et bryst løft, frem for brystreduktion. - Brystløft er en operation, vi laver færre af, sammenlignet med brystreduktion, siger Jesper Nygart. - Man skal altid undersøge, hvad der kan være årsagen til kvindelig brystudvikling og udelukke, at det ikke er medicinindtag, siger Slaven Boljanovic. Hun fortæller, at testikelkræft i ganske sjældne tilfælde kan være årsagen. - Operationer kan foregå både i lokal og fuld bedøvelse afhængigt af situationen, siger Slaven Boljanovic. Jesper Nygart fortæller, at hormoner stimulerer brystvævet til at vokse. - Såfremt det primært er fedtvæv, der er i brystet, kan fedtet fryses væk. Hvis det er kirtelvæv, skal man operere, siger Jesper Nygart.

Hver tredje mand svarer i en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov, at de har mandebryster, altså bryster, der buler lidt ud, ligesom små kvindebryster.

T-shirten er altid sort, og på stranden viser han sig aldrig i bar overkrop. Det er nogle af de valg, som 22-årige Nicklas Mindegaard har taget på grund af hans brystparti.

Nicklas Mindegaard lider nemlig af gynækomasti, som dækker over mænd, der udvikler kvindelig-ligende bryster. Han er langt fra den eneste.

Metroxpress kan i dag fortælle, at hver tredje mand har "mandebryster”, altså bryster, der buler lidt ud, ligesom små kvindebryster. Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået lavet af YouGov.

Hver 12. kvinde overvejer en skønhedsoperation i år
Hver 12. kvinde overvejer en skønhedsoperation i år

Jeg føler mig ikke som om, jeg er en rigtig mand. Mine bryster har gjort mig nedtrykt, lige siden jeg fik dem som 11-årig. I folkeskolen grinte drengene af mig og smed mig ind i pigernes omklædningsrum. De sagde, jeg var en stor tøs.
Det fortæller Nicklas Mindegaard fra Vejle til metroxpress.

Han har altid været overvægtig, men da han i en periode forsøgte at tabe sig ved at træne og spise mindre, var brysterne der stadig. Også Nicklas Mindegaards familie er overvægtige, men ingen af dem døjer med gynækomasti.

- Jeg er ikke så meget udenfor på grund af mine bryster. Når jeg er, går jeg i sort, fordi jeg har hørt, det slanker. Når teenagedrenge kigger på mig, tænker jeg over, om de kigger på mine bryster. Det ligger altid i mine tanker, om jeg mon bliver gjort til grin, siger Nicklas Mindegaard.

Hans bryster har dog ikke forhindret ham i at få en kæreste.

- Min kæreste synes ikke, jeg skal skamme mig over mine bryster. Hun elsker mig, som jeg er, siger Nicklas Mindegaard.

Sammen har de en datter på to, men Nicklas Mindegaards forhold til datteren lider også under hans usikkerhed:

- Jeg vil ikke vise mig frem, når vi er i badeland. Så det betyder, at jeg aldrig er i vandet og lege med min datter, siger han.

TV: Denne overraskende bryst-video bør alle se
TV: Denne overraskende bryst-video bør alle se

I dag har Nicklas Mindegaard dog valgt at vise sine bryster frem i metroxpress:

- Jeg har fortalt det til mange af mine venner, og det har givet mig energi. Nu må det være på tide, at alle andre også ved, hvordan jeg er, så jeg kan komme lidt ud og droppe de sorte trøjer i stedet for at skamme mig over mine bryster.

LÆS OGSÅ: De har brugt over 500.000 på plastikoperationer

LÆS OGSÅ: 26-årige Ronja kunne ikke amme sit barn: Så stillede tusindvis af bryster op

LÆS OGSÅ: Drømte om store bryster i syv år - nu sker det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx